8.4.16

Kotipikaruokaa


"Kotiruoka on terveellistä!"

Jup, ei meillä ainakaan aina. Joskus tekee mieli kotonakin rehellisesti vain roskaruokaa. Ei meille ole vieras ajatus ajaa hampparipaikan autokaistallekaan, mutta kotona tehdyissä burgereissa on jotain spesiaalia. Jos ei muuta, niin ainakin se, että "vetinen ja mauton" ei kuulu ruokalistalle.


Lautasille päätyi tällä kerta hampurilaisia täytteineen (itse tehdyt pihvit, vaan ei sämpylät), skånenperunoita parmesanin jämillä ja jugurttiin tehtyä coleslawta. Ja ihan yhtä ylensyöneen oloisena sai kellahtaa ruokalevolle kuin pikaruokaravintolaruokailunkin jälkeen.

Ohjeita kaipaavalle: Pihvit (ilman sipulijuttuja) & Skånen perunat (tavan kermaa&parmesaania&kevätsipulia) & Coleslaw


Mäkkäriin vai kotihamppareita?
Molempi parempi?
Vai ei kumpaakaan ikinä?

7 kommenttia:

 1. Herkullisen näköistä! Meilläkin suositaan kotipikaruokaa -terveellisempää, edullisempaa ja maukkaampaa. (Toki on niitäkin kertoja harvakseltaan, kun mukaan napataan jostain vaikka ranskikset...) Viimeksi tein nyhtökanahampaurilaisia, joissa kana tietty valmistuu uunissa monta tuntia, mutta sinä aikana ehtii tekemään paljon muuta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyhtökana on miulla vielä kokeilematta. Miten siitä saa kosteaa?

   Poista
  2. Minä teen tällä ohjeella, ja tulee tosi hyvää: https://www.yhteishyva.fi/reseptit/nyhtokanahampurilainen/044454

   Poista
 2. Kotonatehty on usein ykkonen. Ainakin silloin kun kokkimies on kokkaustuulella. :) Italiassa tosin hamburger tarkoittaa usein pelkkaa pihvia ja siten siihen peraan on hyva huikata 'sampylalla', kun mieli halajaa hampurilaista suomalaisittain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokkimies oliskin näppärä! Vaan en tiedä, saatko sie huseerata keittiössä yhtään? :)

   Poista
 3. Itsetehdyt on ehdottomasti parempia. Pitääkin katsoa tuo Skånen perunoiden ohje. Pitkään en olekaan blogissasi käynyt kuulumisia lukemassa. Kampaajalla luettu Me Naiset muistutti sinusta ja blogista. Hyvää kevään jatkoa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)