28.4.16

Nopeasti hyvää
Tiedättehän sen hetken iltapäivällä, kun tekisi mieli vähän jotain hyvää, mutta kaapeissa ei ole mitään? Minä ainakin kierrän välillä kaapilta kaapille, vaikka tiedän tasan tarkkaan etten jemmaile kaappeihin mitään herkkuja, koska itsehillintäni on surkea.

Ensimmäisessä kuvassa on kaikki mitä tarvitaan pikaiseen jäätelöannokseen!

Eilen jäädytetyt kaksi (2) banaania, kaksi desiä maitoa (mantelimaitokin käy, tai muut vastineet) ja desi tummaa kaakaojauhetta. Heitetään kaikki blenderiin ja surautetaan pikaisesti sekaisin.

Lopputulos on sellainen "vähän kesäauringossa pehmennyt" suklaajäätelö, ilman lisättyä sokeria, tarvittaessa maidotonkin. Minä heitin omani noin tunniksi pakkaseen, kun luulin osaavani tehdä vähän jämäkämmästä jäätelöstä palloja. En osannut.

Kaveriksi kiehautin äitini bravuurin, kuuman suklaakastikkeen. Desi vettä, desi sokeria, desi kaakaojauhetta, kiehautetaan kattilassa ja sekoitetaan tasaiseksi, annetaan aavistus jäähtyä, jolloin muuttuu paksummaksi. Jääkaapista löytyi granaattiomenan vähän nahistunut puolikas, siitä sai vielä herkullisia punaisia siemeniä koristukseksi.

Varsin pätevä "jotain hyvää" ja jos ei lähde kikkailemaan pakastamisen kanssa, vaan kelpuuttaa vähän löllömmän jäätelön, valmistusaika on nopeampi kuin mikrossa valmistettavalla kuppikakulla.

3 kommenttia:

 1. Nam! Pakastan itsekin paljon banaaneja kun ne tummuvat niin nopeasti. Pakastetut banaanit menevät sitten juurikin jädeen tai sitten pirtelöihin! :)

  VastaaPoista
 2. Oh yes kyllä! Tätä miekin teen herkkuna! Oiva milkshake myös just kun vaihtaa vähän suhteita :)

  VastaaPoista
 3. Tämä kommentti ei sinänsä liity kyseisen postaukseen, vaikka ihana jäätelö! Olen lukenut blogiasi jo kauan, alusta asti tähän päivään. Ihastuin alunperin tyylisi kirjoittaa ja nyt ajan myötä tarinasi koskettaa aina vain enemmän ja enemmän. Laatikkopyörä, leipomiset, miten teit niin kovasti yksin ollessasi töitä lapsesi eteen, koulutuksesi eteen... Olet aivan mielettömän vahva nainen! Ja blogisi on mielestäni siitä ihana, että vaikka olet päässyt blogirinkiin jne. olet pitänyt täysin oman tyylisi, mitä monet eivät enää osaa, kun ns. kaupallinen puoli tulee mukaan. Itse sairastan parantumatonta geenivirheestä johtuvaa sidekudos sairautta (Ehlers-Danlos). Aloin vastikään kirjoittaa uutta blogia, kun viimein löysin vertaistukea omalle sairaudelleni monen vuoden yksinäisyyden jälkeen. Kirjoittaminen on aina ollut tärkeää, mutta moneksi vuodeksi sen kipujen takia jätin... Kirjoituksesi on antanut valtavasti voimaa, kun kirjoituksistasi kaikkien vaikeuksien ja surujen keskellä huokuu jotenkin sellainen lämpö, mitä monessa ei ole.
  Jatka samaan malliin!
  Ja edellisessä postauksessa mainitsit hermovaurioista jne. Itse kärsin autonomisen hermoston toiminnan häiriöistä, jotka usein pahenevat EDS potilailla. Jos sinulla hermokipuja, joihin lääkärit eivät löydä apua tai vahvat lääkkeet tuntuvat ainoalta vaihtoehdolta, saa ottaa yhteyttä. Olen aloittamassa itse hoitoprosessia, nimenomaan kroonisiin kipuihin. Kärsin itse mm. hermokivuista, autonomisen hermoston toimintahäiriöistä jne. Johtuen eräänlaisesta tietyllä asteella olevasta hermoston vauriosta. Olen viimein saanut valtavasti apua ja tukea ja muiden hyviä kokemuksia erilaisista hoidoista jotka ihan tosissaan ovat nostaneet kävelykyvyn kipujen takia menettäneitä sängynpohjalta. Ilman vain vahvoja kipulääkityksiä.
  Tulen kirjoittamaan näistä hoidoista ja vaikutuksista blogiini http://littlepiecesoflifeandart.blogspot.fi/ , mutta minulle voi myös laittaa sähköpostia jos haluat jutella hoidoista lisää.
  Voimia elämääsi ja olet aivan upean vahva nainen ja annat blogillasi voimaa todella monelle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)