3.4.16

Silkkiä, pitsiä ja ystävyyttä

Eilen suuntasimme autolla Mehukekkerit -blogin Veeran luo. Veera sai syksyllä jonkun tilapäisen mielenhäiriön, ja tarjoutui ompelemaan minulle hääpuvun, ja olemme tässä kuukausien aikana lähetelleet viestejä ja postipaketteja, ja hääpuvun malli ja muut yksityiskohdat ovat nyt paperilla. Koska etänä ei saa aikaiseksi istuvaa pukua, ja koska kierrätettyä kangasta ei ole milliäkään hukattavaksi, kävin sovittamassa lakanakankaista raakavedosta.

Olen edelleen hieman pöllämystynyt siitä miten rohkeilla vedoilla Veera sai mekosta hetkessä istuvan. Ja kun sanon rohkeilla, tarkoitan "leikkasi noin vain kaksi isoa suikaletta ylhäältä alas mekosta pois" rohkeaa. Malli muuttui liikkumisystävällisemmäksi, helma keveni kauniiksi ja koin peilin edessä sellaisen pienen the dress -hetken. Minulla on ihan hullun taitava ystävä!

Palojen asettelu äitini puvun helman päälle löi lukkoon suunnitelmat puvun leikkausten osalta, ja saan kuin saankin pukuni kokonaan äitini hääpuvun silkistä. Sitä sitten maustetaan pitsillä ja muutamalla muulla jutulla, ja lopputuloksen uskoisin olevan minun oloiseni. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan.

Hääjärjestelyissä on aika monta isoa muttaa vielä, lähinnä koska budjetti on miniminimaalinen, mutta voin luottaa että hääpäivänäni minulla on ainakin ihana puku, jos ei juhlia..

Puvun sovittaminen ja mallailu nosti ison murhekiven kontoltani, mutta sitäkin enemmän nautin kun sain nähdä ystävääni, vierailla vihdoin heidän kauniissa kodissaan, nähdä ipanoita piiiiitkästä aikaa, juoda teetä ja vaihtaa kuulumisia. Onneksi ennen häitä ja muuttoa on vielä sovitettava pukua ainakin kaksi kertaa, tätä hyvää mieltä on  siis tiedossa lisää. ♥Psssst. Puvun lakanaversiota voi kurkata instasta!

10 kommenttia:

 1. Ja mikä ihana katti ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva ei tee edes oikeutta, hän on Roi, pumpulinpehmeä ja kirkkaan siniset silmät! <3

   Poista
 2. Oli ihanaa, ja tästä tulee mahtava projekti!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hullu sie oot, mutta tykkään kauheasti sun hulluudestas :D <3

   Poista
 3. Tsemppiä miniminibudjetin kanssa! Mun toive oli järjestää sadan hengen häät 2000 eurolla, nyt näyttää, että venynee lähemmäs 3000 euroa. Millaisten ratkaisujen kanssa te kipuilette? Mä olen oivaltanut, että _kaikki_ maksaa ja mitä enemmän keksii ratkaisuja, joita ei myydä "hääratkaisuina" vaan pelkkinä "ratkaisuina", sitä edullisemmaksi tulee.

  Ruokapuoli me ratkaistiin niin, että tilattiin kahvilasta keittolounas leipineen ja lisäksi tilataan kakut. Vierailta toivotaan tavaralahjojen sijaan ohjelmaa ja nyyttäritarjoiluja juhliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän budjetti on aikalailla tuo 2000e per 100 vierasta. Oikeastaan kipuillaan sen kanssa, että joka ikinen penni menee juhlapaikkaan, ruokaan ja juomaan, ja kaikki koristeet, kukat, vaatteet ja ohjelma pitäisi keksiä ilman pennin pyörylää.

   Poista
 4. Edullisia/ ilmaisia ohjelmia ovat ainakin leikit. Yksissä häissä oli myös photobooth: netistä printatut photobooth-propsit liimattuna kartongille (tikkuina grillaustikut) ja kamerana jonkun digipokkari. Vieraat saattoivat siten ottaa kuvia toisistaan ja tästä tykättiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksullista ohjelmaa taitaakin olla vain musiikki, kaikki muu on ilmaista tai lähes ilmaista. :)

   Poista
 5. Aivan täydellisen puku, tykkään ihan älyttömästi! Voimia sekä iloa hääjärkkäilyihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tälläiset tsempit helpottaa aina kun alkaa epäröimään omia valintojaan. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)