22.4.16

VAKAVAa puurtamista
Huhtikuu on pyhitetty pääsykoekirjoille. Toukokuun ensimmäinen tiistai on VAltakunnallinen KAsvatustieteiden VAlintakoe, ja olen istunut enimmän ajastani nenä kiinni aineistossa.

Osan ajastani (liian ison) olen kuluttanut puhelimessa Kelan, työvoimatoimiston, sairaalan ja muiden instanssien kanssa. Ilmeisesti olen taas tilanteessa, jossa kukaan ei oikein tiedä, mikä perustoimeentulo minulle kuuluisi, vaikka kaikki ovat yhtä mieltä siitä, etten ole mitenkäänpäin työkuntoinen tai -kykyinen. Rahattomuus rasittaa aivoja kohtuuttomasti tilanteessa jossa aivokapasiteettia pitäisi suunnata opiskelemaan kykenevöittävän hyvinvointiyhteiskunnan teoriaa ja muita tieteellisiä artikkeleja. Ja kieltämättä haluaisin työntää jo aivoistani ulos tiedot polyneuropatioista, neutropeniasta, syklofosfamidista ja muista. En ole hakemassa lääkikseen.

Koska kaikki kiva tulee kolmisin, on perheemme kolmas jäsen sen sortin kulkutaudissa, että saa luvan pysytellä koulun terveydenhuollon hellässä huomassa. Toki on hienoa, että voidaan pitää meidän koti eristettynä pöpöistä jotka veisivät minut sairaalaan, mutta aikuinen seura ja apu kelpaisi viikonlopuille.

Pahoittelut siis, blogi päivittyy miten sattuu, ja instassakin on vain luentopapereita ja stabilotusseja. Täällä on vähän hoppu, koitan tehdä haaveilusta todellisuutta, josko vaikka syksyllä meitä olisi kaksi yliopisto-opiskelijaa perheessä.

9 kommenttia:

 1. Kovasti jaksamista �� Ja paranemista puolisolle.
  Päivi

  VastaaPoista
 2. onneksi asioilla on tapana järjästyä! :) Olet vahva nainen! <3 tsemppiä pääsykokeisiin!

  VastaaPoista
 3. Norovirus? Sitä on ainakin liikkeellä. Harkitkaa eristystä pidempäänkin, sillä kyseinen pöpö tarttuu pari viikkoa oireiden loppumisen jälkeenkin.

  Paljon tsemppiä lukemiseen, paranemiseen ja kevääseen!

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea pääsykokeisiin ja jaksamisia. Toivottavasti toinenkin puolisko parantuisi pian. :)

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä hurjasti pääsykokeisiin! Se fiilis, kun oma nimi löytyy sisäänpäässeiden listalta, yliopistohaun sivuille tulee "hyväksytty" ja yliopistolta tulee paksu kirje, joka alkaa onnittelusanoilla. Se fiilis on vaan niin mielettömän hieno, että (melkein) unohtaa kuukausien stressin. Puhumattakaan siitä fiiliksestä kun huomaa, että ala on oikea ja vuosien puurtaminen on kannattanut :)

  Hanna

  VastaaPoista
 6. Superisti tsemppiä koitokseen! Saanko tiedustella, mihin koulutuksiin haet? Itsekin luin vakavaan vuosi sitten. Se oli rankkaa ja välillä tuntui ettei mistään tule mitään. Kuitenkin uskoin, että minulla on täysin hyvät mahdollisuudet päästä sisään, ja niin uskon myös sinun kohdallasi :) Ja niin vaan pääsin, en ykkösvaihtoehtoon, mutta siihen hyvään kakkoseen (ja se ykkönen jäi kiinni soveltuvuuskokeista, joissa ryhmätehtävä meni päin prinkkalaa). Toivon todella, että nimesi komeilee sisäänpäässeiden listalla! Uskon ettei ainakaan soveltuvuuksista jää kiinni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haen Rovaniemelle luokanopettajaksi ja kakkosena kasvatustieteitä lukemaan aikuiskasvatustieteen puolelle. Kuusi päivää lukuaikaa jäljellä, ja olo on lähinnä epätoivoinen. :D

   Poista
  2. Jos yhtään lohduttaa (toivottavasti), niin itse ostin verkkovalmennukselta just muutamaa päivää ennen koetta ne harjoituskokeet (aiemmin mulla oli siis ollut se perusmateriaalipaketti, josta muuten oli apua). Ja siis enhän mä niihin osannut vastata! Tosi huonot pisteet kaikista... Sit kuitenkin kokeesta pääsin heittämällä jatkoon minne halusinkin. Mutta tiedän tunteen, pää kylmänä vaan siellä kokeessa. Se on inha, mutta niin se on kaikille! Rauhassa (mut kellon tiedostaen) kun pakertaa, niin hyvä siitä tulee :)

   T. sama anonyymi

   Ja lisäks kun ei sieltä todellakaan tartte mitään täysiä pisteitä edes vetää ;)

   Poista
  3. Lohduttaa, vähän. :D Ahdistaa vaan, kun plan B:tä ei ole olemassa, jos Vakava menee penkin alle.

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)