19.5.16

Kilpailuhenkinen parisuhde

Se on tämä kevät, kun joka kanavalta tulee hääohjelmaa. Erilaisten hääparien seuraaminen laittaa analysoimaan omaakin parisuhdetta ja tulevaa avioliittoa. Emme me ole se siirappisen rakastunut pari joka käyttää loputtomasti aikaa toistensa silmiin tuijotteluun ja ihastuneesti huokailuun, emme mikään kiiltokuvapari, jolla on somestrategia rakkaudelle.. mikä sitten on se meidän juttumme?

Me molemmat olemme todella kilpailuhenkisiä. Se voi olla huonokin asia, lautapeleissä päästään välillä lämpimistä tunteista kuumiin, kun Monopolissa häviäminen ottaa luonnon päälle. Mutta enimmäkseen uskoisin, että kilpailuhenkisyys on hyvä asia, parisuhteessakin, kun sen yhdistää rakkauteen ja haluun tehdä toinen onnelliseksi.


Kilpailemme keskenämme saavutuksissa, meille on molemmille tärkeää olla hyvä siinä mitä teemme. Vaikka kilpailemme, välillä leikkimielisesti ja välillä ihan tosissamme, emme epäonnistumisen tullen mollaa toisiamme. Kannustus on hurja voimavara, kun vierellä on joku, joka sanoo että älä aseta rimaa liian alas, sinä pystyt siihen, kokeile uudestaan. Saa olla epävarma ja stressata, kun toinen vakuuttaa uskovansa sinuun. Kilpailuhenkisyys vie meitä vähän pidemmälle, antaa meille virtaa vaatia itseltämme enemmän.

Haluamme ja kaipaamme sitä "olen ylpeä sinusta" hetkeä, ja annamme toisillemme kunnian kun saavuttaa jotain, tekee jotain hienoa, saa jotain valmiiksi. Oli se sitten saavutus videopelissä, hienosti neulottu sukka, menestymistä opinnoissa, etenemistä uralla tai ylitetty pelko. Minusta ihmisen viehättävimpiä ominaisuuksia on kyky olla ylpeä omista saavutuksista, ja se että osaa olla vilpittömän onnellinen toisen puolesta.


Kilpailemme myös siitä, kumpi tekee toiselle enemmän hyvää. Tässä kilpailu on ehkä väärä sana, mutta kuvaava. Monessa vihkitilaisuudessa annetaan neuvo "kilvoitella toinen toisenne palvelemisessa", mikä on kaunis ajatus. Parisuhde voi ihan hyvin perustua tälle. Minä haluan tehdä sinulle hyvää, palvella sinua. Minä haluan valmistaa sinulle hyvän aterian, keittää aamukahvin, lämmittää saunan. Haluan ilahduttaa sinua. Minä haluan vaihtaa lampun, hankkia sinulle jotain mitä olet toivonut, auttaa sinua konkreettisesti eteenpäin, ajaa ylimääräiset kymmenen kilometriä koska jokin vaivaa mieltäsi. Haluan tehdä sinulle hyvää ja haluan antaa sinulle kiitosta siitä mitä teet minun eteeni.

Kiitollisuudessa ja arvostamisessakin saisi kilpailla. Tämän ääneen sanomista pitäisi harjoitella: Minä olen sinusta niin kiitollinen, niin ylpeä, ja arvostan sinua niin paljon, et mitenkään voi pistää paremmaksi. Ja pitäisi luottaa rakkauteen niin paljon, että ainut vastaus tälläiseen avoimeen kilpailukutsuun on: Kyllä voin, katso kun näytän.

5 kommenttia:

 1. Tällaista kilpailuhenkisyyttä jos olisi parisuhteissa, ei olisi loukkaavia sanoja, pettämistä, hylkäämistä ja epäluottamusta. Olette onnekas pari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On noita kaikkia ehtinyt olemaan riittämiin tällä matkalla, mutta joskus sitä oppii mikä on tärkeää vasta molempien kantapäiden kautta. :)

   Poista
 2. Menihän se kunnon vetistelyksi taas kerran täälä katukahvilassa, ohikulkijoiden ihmetykseksi :)...
  Ette varmaankaan oo kiiltokuvapari ja varmasti somestrategia ei oo viimesen päälle järjellä mietitty. Mutta haluan vaan sanoo että oot hurjan vahva nainen ja äiti kun oot jakanut niin paljon elämästäs täällä. Monesti on menny itkuks kyllä näitten vuosien aikana mutta toivon enemmän naurua, keveyttä ja rakkautta tulevaisuuteen ja ihanaa kesää teidän perheelle ❤

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)