12.5.16

Morsiustytön mekko vuosikertasilkistä

Välillä palaset loksahtelevat paikalleen erikoisilla tavoilla.

Tämän mekon kaavat ostin Usasta hääpukuni kaavojen yhteydessä 2 dollarilla. Silkki on fysioterapeuttini ystävän Intian tuliainen vuosikymmenten takaa, ja sain sen melko nimellistä summaa vastaan. Ompelussa Tirpan kummitäti oli korvaamaton apu, kaavaan tehtiin melkoisia muutoksia helmaan, jotta kangas riittäisi.

Lopputuloksena on ihan Tirpan näköinen mekko, joka on samalla pitkä ja lyhyt, juhlava ja rento, peittävä mutta viileä elokuun keleihin. Sävyä oli vaikea saada kuviin oikein, silkki on kudottu viininpunaisella ja violetilla vaihtelevan paksuisella langalla, ja se läikehtii auringon valossa kauniisti, himmeästi hohtaen. Morsiustyttönikään ei ollut kuvaustuulella, kuten kuvista huomaa, mutta pahoittelin tätä vaivannäköä lettuiltapalalla.

Koska mies saa vaatetuksensa työn puolesta myös häihin, ja pikkumimmin mekko on valmis, olen ainoastaan minä enää vaatteeton. Sekin korjaantunee kesän aikana, kun kyläilen mestariompelijani luona sovittelemassa pukuani, mutta viimeiset ompeleet ommellaan vasta viikkoa ennen häitä, joten niitä kuvia saatte odottaa vielä jokusen tovin..

Mitä pidätte?
Hyviä vinkkejä edullisista juhlakengistä 28 kokoiseen jalkaan?

5 kommenttia:

 1. Ihana linnanneitohenkinen mekko, kaunis tytär ja tukkakin niin kauniisti. Voin vaan kuvitella kuinka kauniit ja tunnelmalliset teidän jäät tulevat olemaan!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana mekko! <3 Teille tulee varmasti kauniit häät!

  - Varpunen

  VastaaPoista
 3. Ihana ❤️
  En malta odottaa kuvia teidän häistä!

  VastaaPoista
 4. Aivan lumoava tuo pieni tyttönne<3 Onnea hienosta pääsykoemenestyksestä ja aurinkoista kesää!

  VastaaPoista
 5. Tuo mekko on niin ihana, ja jotenkin ajattelin että onpa kiva ajatus että morsiusneito saa vipeltää paljain varpain :D Ja sitten mietin, että miksei? Sehän on lapsi, ja tuo on jotenkin niin kesäinen mekko, että sehän olis tosi kiva!
  Mutta minä nyt oonkin aika boheemi hippi-keinoemo, enkä ihan aina muista mikä on "yleensä tapana" kun säädän omiani...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)