20.5.16

Toivomuskukkia


Olen odottanut kauhun ja innostuksen sekaisin tuntein kesää, ja se taitaa olla nyt. Seuraavan kolmen kuukauden aikana elämässä liikahtaa aika paljon asioita eteenpäin.

Soveltuvuuskokeet ovat muutaman hassun päivän päästä Rovaniemen yliopistolla, ja käymme samalla katsomassa uusia kotikulmia. Syöpäkontrolliin on noin kuukausi. Ajokortti on muutamaa ajotuntia vaille ajettu, inssistä pitäisi päästä läpi. Heinäkuussa järjestellään ja pakkaillaan, ja toivottavasti vastaanotetaan opiskelupaikka. Elokuussa juhlitaan häitä ja valmistujaisia, ja siirretään kimpsut ja kampsut melkein 900 kilometriä pohjoiseen.

En ole yhtään valmis! Tällä hetkellä pakka on aika pahasti sekaisin, mutta yksi asia kerrallaan ne varmaan järjestyvätkin.


Tirppa uskoo tähdenlentoihin, putoaviin ripsiin, synttärikynttilöihin ja toivomuskukkiin. Kysyin eilen päiväkotimatkalla, mitä hän toivoo tällä kertaa.

Kuulemma omaa huonetta, uusia tarhakavereita ja omaa koiraa tai hiirtä. Ja sitä että kaikki muutkin muuttaisi Lappiin, ettei meidän tarvitsisi olla siellä ihan yksin.

Minäkin toivoisin, että muuttolaatikoihin saisi pakata muutaman ystävän perheineen, minun perheeni ja miehen perheen. Eihän neljä vuotta ole mikään ikuisuus, mutta kyllä se tuolle perheen pienimmälle on melkein kokonainen elinikä. Ehkä siis toivon meiltä kaikilta persauskestävyyttä matkustaa edestakaisin, ja toimivia nettiyhteyksiä Skype-puheluiden ajaksi.


Tähän kesään tiivistyy aika monta toivetta tulevaisuudelle. Että olisipa sitä terve, olisipa suunta elämälle, rakkaimmat ympärillä ja uusia seikkailuja.

Taidanpa puhaltaa minäkin muutaman toivomuskukan.

19 kommenttia:

 1. Onko miehesi siis myös täällä pohjoisessa? Vai mikä on syy muuttoon? Tsemppiä muutoksen tuuliin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tullaan koko porukka yhtä aikaa. :) Mies aloittaa työt siellä, muuten olisin hakenut koulupaikkaa jostain muualta.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Tervetuloa Rovaniemelle, tämä on aivan ihana kaupunki :) 10-v sitten muutettiin tänne opiskelemaan eikä olla vielä pois haluttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rovaniemi on toivottavasti miun opiskelukaupunki, kotiosoite siirtyy siitä vielä sen 130km kohti seuraavaa varuskuntaa. :)

   Poista
  2. Okei ehdin jo kovin innostua, tervetuloa kuitenkin Lappiin :)

   Poista
 3. Minäkin puhallan muutaman toivomuskukan teidän puolestanne, pieni lisä ei varmaan tee pahaa <3

  VastaaPoista
 4. Tuli jotenkin kylmät väreet ihan tätä lukiessa. Ihailen vaan tuota sinun asennetta kaikkeen ja toivon kovasti onnellisia päiviä lisää ❤❤

  VastaaPoista
 5. Puhallan toivomuskukan minäkin. Uusi luku elämässänne alkaa ihan kohta!

  VastaaPoista
 6. On kyllä melkoiset myllerrykset elämässä menossa. :o Toivottavasti kaikki sujuu parhain päin. :) 130 km siis koulumatka? Kuinka se toimii, jos saa udella? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelin edellisen ammattini 70 kilometrin koulumatkalla, yksinhuoltajana, ilman ajokorttia. Uskoisin selviäväni :D

   Poista
  2. Oho! No sitten. :) Melkoinen sissi olet kulkemisen suhteen. Itselläni oli 30 km työmatka yhden kesän ajan ja lopussa laskin jo päiviä, montako matkaa on jäljellä. :D

   Poista
  3. Niin työaika oli tuolla sellainen, että jos olisin kulkenut julkisilla, niin olisin joutunut odottamaan työpäivän jälkeen muistaakseni melkein 1,5 h kotiinlähtöä. Aamulla myös olisin ollut perillä lähes tunnin ennen töiden alkua. Verottaja hyväksyi oman auton käytön, koska olisi ollut kohtuutonta kulkea julkisilla niillä aikatauluilla. Lisäksi paras aikataulu olisi ollut toiseen suuntaan bussilla ja toiseen suuntaan junalla. Tietenkin bussi- ja juna-aseman etäisyys melkoinen.

   Poista
 7. Eikö tuollainen matka ole lapissa vielä "poronkusema"? Korjatkaa paikalliset jos olen pahasti väärässä. Ja verottaja kyllä hyväksyy parinkymmenen kilometrinkin matkoja helposti vähennyksiin, kun nuo julkiset on mitä on täällä etelässäkin. Kyllä sinä siis tuon matkan taitat mennen tullen. Onnea tulevaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin miekin olen käsittänyt, että lappilaisittain 130km menee helposti kaverille päiväkahville hurauttaessa :D Ja aina nää jotenkin suttaantuu!

   Poista
 8. Olen kotoisin Sodankylästä vaikka asunutkin etelässä jo pitkään, mutta Sodankylä on ihana paikka:) Ihmiset aitoja ja meininki leppoista, uskon, että viihdytte hyvin!

  VastaaPoista
 9. Paljon muutoksia ja tapahtumia teille tulossa. Minä myös puhallan toivomuskukan täältä!

  VastaaPoista
 10. Muutatteko varuskunta-alueelle asumaan vai jonnekin muualle Sodankylässä? Lapissa on kyllä kaunista ja jotenkin ihanan rauhallista / seesteistä. Uskon, että ihmisetkin ovat erilaisia kuin etelässä. Asun itse eteläisessä Suomessa , mutta pidän Lapista kovasti. Siellä on taikaa! Onnea teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehellisesti sanottuna emme tiedä vielä yhtään, suunnitelmat ovat vielä huolestuttavan levällään, kun vuokra-asuntoja ei löydy näin aikaisessa vaiheessa..

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)