10.7.16

Perheliikuntaa - Pokemon Go!

Kotiuduin maailman ihanimmista polttareistani, ja kotona oli yhteistä aikaa janoava lapsukainen, joten korkkasimme Pokemon Go sovelluspelin, uuden hauskan tavan lähteä "ihan vaan kävelylle".  90-luvun puolella lapsuuttaan heilunut ihminen ei ole voinut välttyä Pokemon-vaiheelta, ja näin se kieltämättä tarttui lapseenkin tehokkaammin kuin vain piirettyjen kautta.

Koska kuvat kertovat paremmin kuin tuhat sanaa, tästä on kysymys:

Ihan pieni iltalenkki.
Neljän pokemonin lenkki, kun akku oli melkein finaalissa viikonlopun jäljiltä.
Ja sää oli hivenen arvaamattoman oloinen.
GPS kompassiin ja onlinekarttoihin perustuva peli toimii täällä meidän perähikiälläkin.
Kas näin tässä meidän naapurustossa, siniset kuutiot on maamerkkejä,
joiden luota saa mm. pokepalloja.
Tässä esimerkiksi Korian Pioneeripuiston muistomerkki.
Ja yhden rakennuksen katolla oleva messinkiharakka.
Samoillessa karttaan ilmestyy lähellä olevia villejä Pokemoneja. 
Sitten vain kävellään luokse, napsautetaan hahmoa, kamera kytkeytyy päälle
ja heitetään pokepalloa ja toivotaan parasta. 
Nappasin!
Tässä näkyy vielä miten peli hyödyntää puhelimen omaa kameraa.
Hauskasti rannalta löytyi vesityypin Pokemoneja.

 Vielä pitää selvittää, miten näitä sitten koulutetaan, ja kun vähän edistyy tässä hommassa, ja pelaajia ilmaantuu lisää lähistölle, niin sitten tästä vasta hauskaa tuleekin.

Mutta ihan vain tämä ensimmäinen pelikerta oli jo superkoukuttavaa, enkä kyllä taida malttaa olla laittamatta sovellusta päälle jos käydään rannalla, kaupungissa puistossa tai kavereiden luona maalla, kun siellä on ihan eri paikat ja erilaisia lajeja Pokemoneja! Ipana on myös ihan pähkinöinä, ja valmiina aamulla pomppaamaan sängystä aamulenkille, kunhan puhelimessa (ja äidissä...) on taas virtaa.

Voisin kuvitella, että tämä toimisi isommille koululaisille parhaiten, jos pelaaminen koukuttaa ja liikuntaa soisi lisää. Viisivuotiaan kanssa vielä "joutuu" aikuinen lähtemään mukaan, kaikkea muuta kuin vastentahtoisesti.

Suomessa peliä ei vielä saa Playstoresta, mutta tämän linkin takaa löytyy APK-lataus Androidille, puhelimelle pitää vain antaa lupa asentaa vapaista lähteistä ladattuja sovelluksia.


Kertokaa jos kokeilette!

11 kommenttia:

 1. apuaaa, kuulostaa ihan huipulta :D :D :D

  VastaaPoista
 2. Noin kymmenen minuuttia sun facepäivityksen näkemisen jälkeen oli pelit jo ladattu,tuli kiire kiskoa pöksyt jalkaan ja lähtä ulos! Koukussa ollaan..

  Hanna Espo

  VastaaPoista
 3. Noniin, me käytiin tänään metsästämässä Pokemoneja, minityyppi manducassa. Hauskaa :D :D Ei varmasti jää tohon yhteen kertaan :D Akkua vaan kuluu aika hyvin!

  VastaaPoista
 4. Käsittämätöntä ja hauskanoloista samalla kertaa. Luin tekstin, enkä oikein vieläkään ymmärrä, mistä sovelluksessa on kyse, mutta se vaikuttaa yhtäkaikki juuri sellaiselta, josta monet pienet ja vähän isommatkin varmasti innostuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovellus on Pokemon Go! jota ei ole vielä virallisesti lanseerattu Euroopan puolelle, mutta androideihin sen saa tuon linkin takaa sumplattua :)

   Poista
 5. Latasin sovelluksen, pitäisi ilmeisesti rekisteröityä mutta se ei onnistu?

  VastaaPoista
 6. Kerroppa, millaisin väliajoin noita pokemoneja suurinpiirtein on (esim 500m, 2km tms), ja jos tänään kävelen tietyn pätkän eikä siinä ole pokemonia niin voiko siinä huomenna olla?

  VastaaPoista
 7. Eilen tuli reipas 10 km täyteen pelikilometrejä, joita en olisi kävellyt muuten. Meillä pelaa koko perhe, joten ihan mahtavaa ajanvietettä ulkona yhdessä. 9-vuotias vaan tuijottaa kännykkää liikaa kävellessään eikä huomioi ympäristöä, joten siksi ei saa pelata yksin. Muutenhan peli on ihan turvallinen, vaikka paljon sitä on yritetty mustamaalata somessakin. Pokejen perässähän ei todellakaan tarvitse juosta autotielle vaan ne voi napata kauempaakin :D Pieni miinus pelissä on se, että näytön pitää olla koko ajan auki, että toimii ja puhelimen kädessä, että tuntee värinät... ja lisäksi akun kulutus on ihan valtavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelin asetuksista saa virransäästötilan päälle, jolloin kun käännät puhelimen ylösalaisin näyttö sammuu, mutta lähellä olevista pokemoneista tulee silti ilmoitus. Tietysti akkua kuluu silti mutta ehkä vähän vähemmän kuin jos näyttö olis koko ajan päällä :)

   Poista
 8. Instassa siinä vieraslahjakyltissä varsinkin oikeanpuolimmaisessa suomenkielisessä tekstissä näyttää että & merkki olisi 8e... :| en saa kommentointua siellä kun ei ole itellä instaa. Ajattelin vain ilmoittaa jos tahdot korjata mikäli en nyt ainoa ole joka sitä tulkitsi väärin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)