27.9.16

Hiidenkirnut Rovaniemellä

Täällä oli tuossa pari viikkoa sitten Rovaniemi viikot, ja niiden kunniaksi kaupunki järjesti ilmaisen bussikuljetuksen hiidenkirnuja katsomaan. Eikä sellaista tilaisuutta tietenkään jätetty käyttämättä!

Tirppis oli vakuuttunut valtavista kivionkaloista, minä jäin vain ihmettelemään sitä voimaa mikä luonnolla on. Miten hitaasti syntyy valtavan suuria ja erikoisia asioita.

Täällä luonnossa liikkuminen on muutenkin jatkuvaa havainnointia siitä, miten erilaista maasto ja kasvit ovat kuin etelämmässä. Tunturit taivaanrannassa näyttävät aina yhtä vierailta, ja ajatus siitä, että niiden paikalla on ennen jääkausia ollut suuria vuoria, tuntuu vielä hurjemmalta.
Koulussa on tällä hetkellä biologiaa yhtenä oppiaineena, ja on hauskaa huomata, miten eri tavalla katselen ympärilleni. Mietin miten paikoissa olisi turvallista käydä koululuokan kanssa, mietin oppimiskokonaisuuksia, tehtäviä, kysymyksiä ja tapoja saada lapset innostumaan ja ymmärtämään.

Tirppiksen kanssa ollaan nyt puhuttu jääkaudesta, ja täytyy myöntää, vaikka olen asian opiskellut kertaalleen peruskoulussa, ei se silti ole jotenkin järjellä käsitettävissä oleva asia aina minullekaan. Että tällä paikalla on miljoonia vuosia sitten ollut kilometritolkulla jäätä, ja tämä mitä me näemme nyt, on se mitä jäi jäljelle.

Ympäristöoppi on ruvennut kutittelemaan kiinnostustani sivuaineena, sen luontokasvatuksen lisäksi. Saas nähdä, mihin päädyn, kun muitakin kiinnostuksenaiheita riittää, niinkuin tiedätte...

3 kommenttia:

 1. Me olimme myös perheen kanssa katsomassa hiidenkirnuja luultavasti samassa paikassa n.8 vuotta sitten. Ne olivat vaan aivan täynnä vettä ja näkyivät hieman huonosti

  VastaaPoista
 2. Voi että! Teillä on ollut aivan mahtava luontopäivä. Pääsispä itsekin täältä etelämmästä ihailemaan kyseisiä maisemia. Ihanaa syksyn jatkoa teille! :)

  http://opeopiskelijaraumalla.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Kävin pitkästä aikaa taas lueskelemassa kuulumisia ja huh sentään, miten paljon on ollut tapahtumia! Valtavasti onnea häiden johdosta ja terveydessä parempien käänteiden johdosta <3 Kaikkea hyvää teille :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)