20.9.16

Pihlajanmarja-arkkitehti

Halusin tehdä jonkun nopean ja innostavan syyspuuhan ipanan kanssa päiväkodin jälkeen, ja muistin tämän klassikon. Tirppa keräsi tarpeet kotipihasta, ja sitten siirryimme ruokapöydän ääreen.


Tarvitset:

Pihlajanmarjoja (tai herneitä, tai minivaahtokarkkeja)
Hammastikkuja


Yhdessä vähän mietittiin perusmuotoja, ja miten niitä saisi näillä tarvikkeilla aikaan. 

Sen jälkeen sainkin aika tiukkaa palautetta pedagogisista taidoistani: "Älä kerro!" "Älä auta!" "Sormet irti mun talosta" "Keskity omaan taloosi" "Anna minun keksiä itse, ei tarvi neuvoo"

Keskityin sitten rakentelemaan omaa linnanmuuriani, ja katsoin kuinka lapsi keksi itse, osasi itse, ja ratkoi eteen tulleita ongelmia itse. Havahduin taas toteamaan, että pidin häntä pienempänä kuin onkaan. Ei hän ihan totta tarvitse minun apuani. Hän osaa muodot, hahmottaa kolmiulotteisesti ja on varsin näppärä käsistään.On itse ohjautuva ja kaipaa minua lähinnä kannustamaan harmistuksen hetkellä ja kehumaan lopputulosta.


Pitkälle ollaan tälläkin saralla tultu, vielä on tuoreessa muistissa tämä kun sai kuurata keittiön ja lapsen perusteellisesti pienenkin puuhastelun jälkeen.

6 kommenttia:

 1. Onpa kiva idea! Me on pujotettu pihlajanmarjoja ja ruudunmarjoja lankaan ja tehty mobileja keppejen kanssa, mutta tätä pitää ehdottomasti kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusunmarjoista ei ollakaan keksitty vielä mitään, kiitos ideasta <3

   Poista
 2. Oi, hyvä idea! Näähän on niinku ne magneettipalikat, mitä ne nyt onkaan nimeltään, mutta nää on paljon hauskemmat vaan :)

  VastaaPoista
 3. Hei!
  En pysty instagramiin kommentoida, joten tänne niistä värityskuvista. Ihania kuvia! Jos laitat nettiin, saisiko kopioida päiväkodin käyttöön? Ja komppaan värityskirja ajatusta. Sulta luonnistuis varmaan myös jotain kuvia aikuisille? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vapaasti saa käyttää, kunhan ei ominaan myy eteenpäin. :) laitoin seuraavaan postaukseen muutaman.

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)