31.10.16

Kämpästä kodiksi: Lastenhuone

Tirppa sai muuton jälkeen ensimmäistä kertaa oman huoneen. 


Minun tietämättäni lapsukaiseni oli päättänyt huoneeseensa väriteeman, ja tilannut mummilta huoneeseen räsymatonkin. Eipä siinä auttanut nikotella, lapsi haluaa sateenkaarihuoneen, lapsi saakoon sitten sateenkaarihuoneen. Verhot sopivissa väreissä olivat täysin mahdottomat löytää, mutta joutuessani etsimään liinavaatekaapista väliaikaista verhonkorviketta Finlaysonin Keisari oli niin kiva ikkunassa, että ompelin pussilakanasta verhot.

Huone on isohko, mutta osan tilasta lohkaisevat kiinteät kaapit. Kaapin ovissa on kiertävä taidenäyttely ja (keskeneräiset) kirjainkortit pienelle leikkikoululaiselle. Ovien edessä on myös kätevästi tilaa jumppailuun ja pelleilyyn, ja kirjahyllyn vieressä minisoppi lukemiseen.


Huonekalut tulivat enimmäkseen vanhasta kodista. Pulpetti, sänky ja kirjahylly muuttivat ihan sellaisenaan lastenhuoneeseen.

Tuplakerrossänky sinänsä ei ole lastenhuoneessa tarpeellinen, mutta aluksi uudessa kodissa ei ollut meidän makkarissamme sänkyä lainkaan, ja toisekseen näin kaukana kaikesta pari vieraspaikkaa tulee aina tarpeeseen. Ostoslistalla on turkoosit Avaroom sängynpeitot, jotta alasänky vapautuisi leikkitilaksi ja jotta yläsängyn petaaminen helpottuisi. Ilmekin huonessa tietysti siistiytyisi heti. Kissankarvallakin on osansa tässä päätöksessä..


Lelusäilytykseen sen sijaan piti keksiä uusi ratkaisu. Vanhassa kodissa lelut sai näppärästi vaatehuoneeseen laatikoissa, mutta tässä uudessa kodissa tämän huoneen kaapit ovat ainoa kiinteä säilytystila, joten lelujen säilyttäminen kaapissa ei ole vaihtoehto.

Ikean Trofast täytti kriteerit: se mahtuu tilaan, ei ole liian korkea, kaikille leluille sai oman irrotettavan laatikon, ja runko on ihan puuta, eikä kalustelevyä. Kalusteen päälle ostettiin kaitale vihreää pehmeää kuramattoa, joten nukkekoti sai vehreän pihamaan ympärilleen.

Nukkekodin nostaminen ylemmäs palvelee taas kasvaneen lapsen tarpeita. Lattiatasossa kyyriminen vähensi talolla leikkimistä, mutta nyt talon asukkaina on taas vuorotellen Petshoppeja, Pikkaraisia ja Barbeja.


Isoisäni kirjontatyökin sai taas arvoisensa paikan, ja ilokseni väritkin passaavat huoneeseen hienosti. Riikinkukkoja ikkunassa, joutsenia seinällä.


Jokainen joka on joskus muuttanut ymmärtää miten helpottavaa on saada valmista, tai liki valmista edes jossakin osassa uutta kotia. Tirppa onneksi kotiutui uuteen päiväkotiin ja arkeen välittömästi, mutta on ihanaa, että myös hänen oma tilansa on nyt selkeästi hänen, eikä hänen, vähän vanhempien nukkumapaikka ja osaksi pahvilaatikkovarasto.

Olen iloinen, että huoneesta tuli ipanan itsensä näköinen, toimiva ja sen sortin lapsekas, joka ei jää "pieneksi" heti seuraavana vuonna.


Mitäpä tykkäätte?

6 kommenttia:

 1. Mielettömän upea huone! Heti aloin itsekin kaivata lisää väriä lastenhuoneisiin. Ja tuo alasänky sopii niin hyvin leikkeihin, eikä tarvitse aina omalla sängyllä leikkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan oikea päätös antaa ipanalle tämä isompi makkari käyttöön. <3

   Poista
 2. Ihanan värinen, erityisesti noi pulpetit on ihan rakkautta! Ja verhot! Myös olen joskus pohtinyt noita Ikean laatikoita, mutta hylännyt ne, mutta ne näköjään olisi saanut näyttäään myös kivoilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin laittaa niihin sellaisen puuvahan mikä saa samanlaisen pinnan kuin tuossa vuosikymmeniä vanhassa pulpetissa. Nyt ovat vielä ärsyttävästi eri sävyiset ja pinnoilta jotenkin karkeat. Mutta ajan kanssa... ;)

   Poista
 3. Hei
  Voisitko tehdä postauksen opiskeluistasi? Itseäni kiinnostaa myös opeksi opiskelu. Haitko kouluun amis pohjalta vai oletko käynyt lukionkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips, toki. Meinaankin. Tämä syksy on jotenkin mennyt ihan hujauksessa, opiskelu kiskaisi mukaansa oikein kunnolla, ja ensimmäinen opetusharjoittelukin on jo takana!

   Hain opettajaksi vasta amiskoulutuksen jälkeen, mutta ennen ammattikoulua olen käynyt lukion ihan täysimittaisena. Eli ylioppilastodistuksella hain koulutukseen. Pääsykokeisiin saa kuitenkin osallistua kuka vain, ja siinä menestyminen päättää pääsystä soveltuvuuskokeisiin. Soveltuvuudesta saa sitten pisteitä joko a) vain soveltuvuuskokeen perusteella tai b) yo-todistus ja soveltuvuuskoe yhteispisteet. Meidän luokalla on MONTA amispohjalta tulevaa, jotka ovat saaneet vaan soveltuvuudesta niin huikeat pisteet, ettei vanhoja todistuksia ole kukaan kaipaillut.

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)