30.10.16

Valokuvan voimalla morsiameksi

Ennen häitä tunsin olevani tunnelukossa itseni kanssa. Häistä ja naimisiinmenemisestä olin ja olen varma, mutta kyseenalaistin sen, voiko minusta kaiken tämän jälkeen tulla morsian. Vuoden aikana tiputin 20 kiloa ja lihoin kolmekymmentä, menetin hiukset, ripset ja kulmakarvat ja sain kehooni lukuisia isoja ja häiritseviä arpia. En tuntenut olevani tarpeeksi kaunis pukeutumaan valkoiseen pukuun ja olemaan kaikkien vieraiden silmien alla.

Tiesin kuitenkin mieheni pitävän minua kauniina, ja kauhun ja innostuksen sekaisin tuntein suunnittelimme kuvaamme Annan kanssa pienen valokuvayllätyksen huomenlahjaksi. Sovimme, ettemme edes yrittäisi mitään "hotellihuone, seksikkäät pitsialusvaatteet ja skumppaa" tyylistä kuvausta, vaan kuvasimme niin, että minulla oli mahdollisimman hyvä ja luonteva olla. Menimme metsään ja joenrantaan, alusvaatteiden sijaan valitsin bikinit ja valkoisen liepukkapaidan, alkoholin sijaan minua rentoutti kuvaaja, johon luotin täysin. 

Kuvien taustalle mahtuu pari tuntia naisten välistä ystävyyttä, puhetta miehistä, rakkaudesta, avioliitosta, lapsista, armollisuudesta omalle vartalolle. Anna ei missään vaiheessa kuvia asetellessaan kehoittanut piilottamaan mitään, vaan sanoitti sitä kaunista, joka linssin taakse välittyi. Oli pelottavaa asettua näinkin paljaana kameran eteen, mutta kameran takana työskentelevä nainen teki siitä paitsi helppoa, myös voimauttavaa.

Voimauttavia olivat myös valmiit valokuvat. Kykenin näkemään jotain kaunista itsessäni, katseeni ei yhdessäkään kuvassa kiinnittynyt puutteisiini tai heikkouksiini. Näin itseni naisena, enkä kovia kokeneena ihmisruumiina. Näiden kuvien jälkeen näin itseni morsiamena, en vain tulevana vaimona. 


Ja kun kuitenkin mietitte tätä, nahkaisiin kansiin koottu valokuvakansio näistä ja monista muista ihanista valokuvista oli myös hieno lahja ojennettavaksi aviomiehelleni. Vuodet eivät aina kohtele armollisesti, meistä ketään, joten sitäkin ihanampaa on, että tämä kesä ja nämä tunteet on taltioitu valokuviin, joihin palata kun illat pitenevät ja muisti pätkii.


// Kuvat Photo Saskia

22 kommenttia:

 1. Siis wau oot kaunis ja ihan mielettömän upeita kuvia!

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita, naisellisia ja sensuelleja kuvia, olet niin kaunis <3

  VastaaPoista
 3. Tekikö miehesi vastaavanlaisen kansion sinulle omista kuvistaan?
  Jos ei, niin miksi juuri sinun naisena piti omaksua objetin osa?Noinko tärkeää on naiselle se, miltä hän miehen silmissä näyttää? Meillä on valovuosia matkaa tasa-arvoon, jos nykypäivänä nuoren naisen asenne on se, että on huolissaan minkänäköinen morsian hän on.....kuulostaa enemmän joltain Viktorianaikaiselta jutulta kuin nykypäivältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä kohtaa jäi epäselväksi kumpi meistä sai näistä kuvista enemmän? En ollut hetkeäkään huolissani siitä ettenkö olisi mieheni silmissä tarpeeksi kaunis, vaan en ollut itse omissa nahoissani kotonani.

   Naisesta objektina, tasa-arvosta ja nuorten naisten asenteista.. En koe olevani näissä kuvissa objekti, sillä nämä kuvat otettiin minun tahdostani, minusta. Se että annoin ne miehelleni häälahjaksi, ei tee niistä mitään naista riistävää viktoriaanisen ajan juttua. :) Tasa-arvo on myös sitä, että voi olla nainen tavallaan, ilman että tulee moraalisesti arvostelluksi, miesten tai naisten taholta.

   Poista
 4. Anonyymi voisi opetella edes alkeelliset oikeinkirjoitussäännöt ennen kuin suvaitsee tulla avautumaan tähän blogiin. En ymmärrä, miten nämä valokuvat huomenlahjana liittyvät asioihin, jotka hyökkäävässä kommentissasi mainitset. Valokuvissa ei ole objektia vaan subjekti, jos oikein silmin katsot. Camilla on halunnut nämä valokuvat antaa lahjaksi ja hän on itse halunnut olla kuvattavana, ei miehensä tähden vaan myös itsensä. En löydä näistä valokuvista todellakaan objektia vaan aktiivisen subjektin. Postauksessa myös kerrotaan, miksi hän on nämä kuvat halunnut otettavan; jotta voisi voimaantua, ei alistua millään tavalla.

  Taidat, parahin Anonyymi, olla se sama, joka aiemminkin on käynyt myrkyttämässä tämän blogin kommenttiosiota. Tulisit edes esiin omalla nimelläsi, pyydän. Mielipiteesi osoittaa, että et ole ihan perehtynyt tasa-arvoasioihin. Jos olisit myös jollain tavalla harjaantunut katsomaan ja lukemaan valokuvaa, et olisi tuollaista kommenttia tähän postaukseen kirjoittanut.

  Olen pitkään lukenut tätä blogia kommentoimatta, mutta nyt oli vaan ihan pakko älähtää. On uskomatonta, miten anonyymina nykyään kirjoitellaan mitä sattuu huttua.

  Valoa talven odotukseen!

  VastaaPoista
 5. Olet kyllä valokuvauksellinen, ihanan naisellinen :).

  VastaaPoista
 6. Olen miettinyt samaa itse. Vois kohentaa omaa itsetuntoa. Peliatäkö aina vaan katsoo niitä arpia, löysää nahkaa yms. Ihania kuvia sinusta!!

  VastaaPoista
 7. Valloittavan ihania kuvia<3 Tuli mieleen voimauttavan valokuvauksen keinoin tehty kirja; Maailman ihanin tyttö<3

  VastaaPoista
 8. Upeita, sensuelleja kuvia! Wau! Miehesi on varmasti ilahtunut ja kuvaussessio taisi voimauttaa?

  Ensimmäiselle anonyymille voisi tehdä hyvää tutustua voimauttavaan valokuvaamiseen, ymmärtäisit silloin olla kirjoittamatta moisia mitä kirjoitat. Voimaannuttavassa kun kuvien saajan lisäksi myös itse kuvautettava oleva voittavat.

  VastaaPoista
 9. Ihania kuvia, ihana sinä. Kaunista. <3

  VastaaPoista
 10. Sanat ei riitä kuvaamaan, miten uskomattoman kauniita kuvia nämä on ja ennen kaikkea kuinka kaunis kuvattava! Upeaa!

  VastaaPoista
 11. Moi Camilla! Löysin blogisi instagramin kautta, ja sen jälkeen luin koko tarinanne iltalukemisena. Iloitsin, jännitin ja liikutuin. Jäin koukkuun, uudeksi lukijaksi. Olen ällistynyt sun taidosta kirjoittaa ja kuvata niin elämänläheisesti.

  Myös näistä kuvista liikutuin ja ällistyin. Kuinka kauniita ja herkkiä! Kiitos, kun jaoit ne meille.

  Terkuin toinen opeopiskelija :)

  VastaaPoista
 12. Ihania kuvia! Olisipa mukava itsekin kokea tuollainen kuvaus! Paljon olen siitä lukenut.

  VastaaPoista
 13. Voi miten kauniit kuvat!!

  T. Nainen joka inhoaa omaa kroppaansa

  VastaaPoista
 14. Miten upeita kuvia ja upea nainen! <3

  VastaaPoista
 15. Mä sanoisin kuuma ja seksikäs! Ihana. Mun mielestä tällaiset kuvat eivät ole naisten esiinnellistämistä. Kävin itsekin läpi kuvaussession hyväksyessäni vartaloni ja mun lihominen johtui ylensyönnistä. Tiedän ettet halua loanheittoa blogiisi ja siksi mua ihmetyttää miten aggressiivista käytöstä varsinkin miehesi saa täällä. Kaikki tekevät virheitä, myös vanhempina. Ihmisellä on oikeus muuttua ja muuttaa mieltään. Sinä Camilla olet miehesi valinnut ja me muut olkaamme hiljaa. Minusta olette ihana perhe <3. Tarinoista tekee mielenkiintoisen juuri ne säröt ja puutteet.

  VastaaPoista
 16. Erittäin kauniita kuvia! Tuollainen voimauttava kuvaus voisi itse kullekin olla hyväksi, myös miehille.
  Minulla on alopecia ja vieläkin, monien vuosien jälkeen, on vaiheita jolloin on erittäin vaikea hyväksyä omaa peilikuvaa. Sanon välillä peilikuvalleni ääneen,että "olet ruma" . Samantapainen valkokuvausessio voisi olla hyväksi minullekin. Ja voisin hyvin kuvitella antavani sen miehelleni lahjaksi, ilman että kokisin olevani mikään objekti. - Ansku

  VastaaPoista
 17. Katselin jokaista kuvaa hellästi ja viipyillen - miten kaunis olet ja miten kauniita kuvia! Sisälleni tuli kesä. <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)