24.12.16

Jouluyön mietelmiä


Joulun osuessa viikonlopulle, vaihtoehto jossa kaikki tulisivat meille Lappiin jouluksi karsiutui listalta. Niinpä pakkasimme kimpsut ja kampsut autoon, järjestimme talo- ja kissavahdin, ja ajelimme tänne kotipitäjälle melkein 900km etelämpään.

Hienoista suunnitelmista huolimatta pääsemme siis kuitenkin viettämään joulua kuten aina tähän astikin: jouluaattona suomalaista joulua minun äitini tykönä, ja joulupäivänä brittiläistä joulua miehen vanhempien luona. Aluksi minua harmitti, olin henkisesti varautunut tekemään meidän näköistä joulua ja saamaan ihmiset kerrankin oman pöytäni ääreen. 

Juuri nyt, maha täynnä maukasta ruokaa, keho saunan raukeana, tietäen että kaikki rakkaat ovat ihan likellä, uusissa pyjamissa untuvapeiton alla pötkötellen.. olen hirveän onnellinen, että olemme täällä. 

Tirpan kannalta tämä on ideaalitilanne joululomalle. Koirakaverit ovat täällä, kaikki sukulaiset, ystävät ja läheiset. Ja tämä on se joulu, jota hän varmaan jatkossa muistelee lapsuuden jouluna. Että näin ne aina meni, kinkkua mimmulassa ja kalkkunaa mummilassa. Hänelle tämä on jo perinne, ja siitä poikkeaminen tuntuisi kurjalta.


Lahjapolitiikassakin noudatimme perinteitä. Pyjamia, suklaata, kirjoja ja toivelahjoja. Ja villasukat äidille, jotka sain valmiiksi vasta jouluaattona juuri ennen lahjojen jakoa.


Kauniita unia ja rauhallista joulunaikaa kaikille! 

1 kommentti:

  1. Tunnelmallisia kuvia! Nuo villasukat ovat upeat!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)