3.12.16

Kenkäkaaos kaappiin

Meidän kodissamme heti eteiseen astuessa oli vastassa ihana anopin meille häälahjaksi kutoma räsymatto, ja kenkäteline joka pursusi kenkiä. Kenkiä kenkien päällä, kenkiä telineen vieressä, alla ja ympäri eteistä. On mahdotonta pitää siistinä tavaroita, joille ei ole mitään omaa paikkaa. 

Aloin etsimään vanhaa pientä kaappia, senkkiä tai komuuttia kenkäkaapiksi. Etsintäni ei vain yksinkertaisesti tuottanut tulosta. Kaikki myynnissä olevat olivat a) kalliita, b) liian hyväkuntoisia tuunattavaksi tai c)molempia. Kunnes Tori-ilmoitukseeni vastasi vanhempi herrasmies, joka tarjosi kahdellakymmenellä eurolla "vanhaa, rumaa ja vähän risaa" kaappia kotiinkuljetuksella. 

Mieheni totesi kaapin nähtyään, että toivottavasti raha liikkui meidän suuntaamme.. ja ymmärrän kyllä. Kaappi oli kolhuinen ja joku oli lisännyt siihen yhdeksänkymmentäluvulla arkistokaappilukot. Epäilin visiotani vähän itsekin. 


Kaappi on umpipuuta, mutta tiikkiviilupintainen. Ei siis mitenkään ihanteellinen tuunattavaksi. Varsinkaan kun viilu ei ollut enää hyväkuntoista. Useamman illan vietin tämän kaapin rumiluksen parissa. Pesin. Hioin kevyesti. Pesin uudelleen. Pohjamaalasin. Kittasin. Välihioin. Maalasin, maalasin ja maalasin.


Miesparka tuli iltamyöhällä kotiin vain nähdäkseen kaapin joka kerta kamalamman näköisenä. 

Maalikaupassa oikean sävyn hakeminen oli lievästi sanottuna hikinen homma, kun vesiliukoisiin maaleihin ei saanutkaan valmiina mitään edes liki oikeaa sävyä. Maalimyyjäkin pyyhki hikeä kun etsimme mielikuvissani olevaa "tomuisen mintunvihreää" sävyä tusinasta eri värikartasta.


Mutta nyt. Ei kenkäkaaosta. Kaikki perheemme kengät kahden oven takana. Olkoonkin syvin kaamos meneillään ja mahdollisuus kuvata vain keinovalossa, tässä hän nyt on. Minttuinen liinavaatekaappi. Vielä vetonupit arkistokaappilukkojen peitoksi, ja edessämme on hyviä vuosia.


Olen vähän ihastunut. Ja nyt on taas hyvässä muistissa mitä tämä huonekalujen uudistaminen vaatii tekijältään, ihan hetkeen ei oteta uusiksi!

6 kommenttia:

 1. Arvostan. Ne kodit, joissa eletty elämä saa näkyä, puhuttelevat aina. Olemme itsekin kunnostaneet joitakin vanhoja ihanuuksia ja tiedän mikä homma niissä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on useampi ns. klassikko pelastettu roskalavalta tai kirpulta pilkkahintaan. Lundian hyllyt, Helena nojatuoli ja Artek 69 tuolit nyt ainakin. Niitä ja näitä nimettömiä retroja yhdistellään sitten vuokrakämpän ankeudessa. :D

   Poista
 2. Ihana kaappi! Siis aivan huikea! Arvostan todella minäkin. Tämä on paljon kauniimpi kuin upouudet valkoiset ja persoonattomat kaupan kaapit. - Annle

  VastaaPoista
 3. Ihana kaappi! Meillä on samanlainen kaapintuunaus työn alla - satutko muistamaan käyttämänne maalin merkkiä ja sävyä? On meinaan täydellinen vanha vihreä! /Hilkka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävyn kanssa tehtiin vähän ekstrahommia: Futura aqua 40 maali, ykköspohjaan ja sävy napattiin jostain muusta värikartasta, löytyy koodilla: IN2-TM-7623

   Toivottavasti auttaa! :)

   Poista
  2. Kiitos! Lähden metsästämään! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)