5.1.17

Ne nätimmät neuvolakortin kannetSain kunniatehtävän tehdä eräälle pienelle ihmisenalulle neuvolakorttiin kankaiset kannet. Ja ihmettelenpä taas, miksei näitäkin tule tehtyä useammin lahjaksi. Jos mietit pientä itse tehtävää vauvamuistamista odottavan äidin iloksi, tai pienelle syntyneelle lahjaksi, tässä muutama hyvä syytä ommella nämä:

1. Helppo.
Villapata kiehuu -blogin ohje on vaihe vaiheelta kuvitettu, ja kovin ihmeellisiä ompelutaitoja ei tarvita.
2. Nopea.
Jos kankaat löytyy kotoa, näihin saa käytettyä  korkeintaan varttitunnin. Kangaskauppaan menee sitten toinen mokoma, kun näteissä kuoseissa on valinnanvaraa.
3. Edullinen.
Vaikka kävin kangaskaupan kautta, 30cm päälliskangasta, vuorikangasta ja tukikangasta maksoi 6 euroa, ja määrästä tekisi jo useammatkin samalla vaivalla. Pienetkin tilkut riittävät.
4. Ilahduttava JA hyödyllinen.
Odotusaikana ja vauvavuotena neuvolassa saa ravata jatkuvasti, ja mukana kulkee vaikka millaista lippulappua. Neuvolasta jaettava muovinen mainoskuori ajaa tietenkin asiansa, mutta katsokaa nyt näitä kettuja! Lisäksi vauvavuoden jälkeen käyntien harventuessa se neuvolakortti ja muut (meillä lapsen neuvolakortti, passi, oma neuvolakorttini ja äitiysneuvolakortti) kulkevat samassa nipussa, ja löytyvät helpommin.
Rapinapussin ajattelin ommella vähän myöhemmin, ja varmaan kantoliinasukatkin neuloa. Tilkkupeittomalleja olen tallentanut Pinterest tilini tukkeeksi, josko niistä jostakin tulisi passeli pieni leikkimatto. Ja sitten vielä....

 Onko teillä vinkkejä hyödyllisiin itse tehtyihin vauvalahjoihin?

4 kommenttia:

 1. Aivan ihana! 5kk tytön äitinä olen lumoutunut <3 Ompelutaidot ei ole kummoisetkaan, mutta tätä saattaisin kokeilla. Onhan ne muovikuoret sitten olemassa jos prototyyppi epäonnistuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, bonusta sekin, epäonnistuminenkaan ei olis mikään menetys, uus yritys vaan. :)

   Poista
 2. Oi! Minäkin haluisin tuollaisen kettukannen! Onko sinulla vielä kangasta ja teetkö jos maksan? -Karo

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)