26.2.17

Poroja ja pulkkamäkiä

 Tänään on ollut sellainen.. Rovaniemipäivä!

Tiedättehän, kun tulee puheeksi missä asutaan, on monien ensireaktio kysyä että onko siellä poroja, käytteko usein joulupukin luona, ja iiiiihanaa kun siellä on ihan oikea talvi! Noh, on poroja, mutta ei nyt meidän pihapiirissä. Joulupukkia käytiin joulun alla moikkaamassa parikin kertaa ja talvea piisaa. Mutta arki täällä on aikalailla sitä samaa mitä muuallakin: koulua, töitä, päiväkotiaamuja, pyykkivuoria ja lähikaupasta raahattuja maitolitroja.

Tänään aamulla aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja pakkasta oli vain vähän, joten lähdimme katsomaan paikallista urheilutapahtumaa, Porocuppia.


Tämä pääsee urheilulajeissa miun mielestä siihen samaan "hassua ja hullun hauskaa" kategoriaan kuin eukonkanto ja saappaanheitto. Otetaan villiluontoisia poroja, laitetaan niille valjaat ja ohjakset, ja ohjastajalle sukset jalkaan, ja katsotaan kuka pääsee kaikista nopeimmin ravirataa ympäri. Väliaikaviihdettä irtoaa niistä iloluontoisista poroista, kuten Hyrrä tuossa yläpuolella, joita vapaasti juostut kunniakierrokset houkuttavat niin paljon, että niitä voi heittää vaikka neljä!


Keli oli ihan täydellinen, ihmiset iloisina liikenteessä ja fiilis kuin helluntairaveissa. Vaaran laelta katse kantaa kauas.


Turhia ei kursailtu, poroja juoksi kentällä, niitä sai käydä myös paijailemassa, ja lopuksi tarjolla oli poronlihakeittoa ja poronnahkarukkasia sai ostaa kojusta. Kuten myös tuoreita munkkeja, kahvia ja kaakaota. Ja metrilakuja, tietenkin.


Koska on laskiainen, ulkoilimme vielä mäkeenkin hetkeksi. Pitkiä pellavia!Mitäpä te teitte laskiaisena?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)