29.3.17

Ensimmäinen talveni revontulikyttääjänäOlen iltauninen ja liikuntarajoitteinen. Ei ehkä parhaat lähtökohdat rientää kameran kanssa revontulien perässä. Mutta kun näin ensimmäistä kertaa millaisiksi ne täällä Rovaniemellä yltyvät jäin haukkomaan henkeäni ja kaipaamaan lisää.

Tänä talvena on ollut ihan uskomattomia revontuliöitä. Tiedän, koska luen siitä aamuisin facebookin Revontulikyttääjät-ryhmästä. Katselen taitavien kuvaajien huikeita otoksia joissa taivas loistaa kaikissa väreissä. Niinä öinä kun olen itse raahautunut pimeälle aukealle paikalle, on useimmiten ollut veret seisauttavat pakkaset, jotka hyydyttävät sekä kuvaajan että kameran. Todistusaineistoa loimuista ei ole siis juuri jäänyt, ainakaan julkaisukelpoisia.

Viime yönä otin jälleen ystäväni A:n seuralaiseksi, auton alle ja suuntasimme Norvajärven jäälle. Siellä autolla pääsee ihan viereen, parkkitilaakin on, ja muutaman metrin matkan jäälle pääsee keippienkin kanssa kompuroiden. (A:lle kiitos avustamisesta!) Norvajärvelle asti eivät kaupungin valot loista, vaikka matkaa on vain 15 kilometriä. Pakkasasteet pystyi laskemaan yhden käden sormilla, ja ennusteetkin lupasivat hyvää.

Nämä viime yön kuvat jäänevät kauden viimeisiksi, koska nytkin kunnolla pimeää on vasta kymmenen jälkeen. Ensimmäisen revontulikyttäystalveni saldo on siis tämä:

- mielettömiä revontulinäytöksiä luontoäidiltä
- useasti umpijäätyneet sormet ja persaus
- yön tunteja tähtitaivaan alla hyvässä seurassa
- hirveä hinku ostaa uusi kamera kymmenen vuotta vanhan tilalle
- muistikortillinen sumeita kuvia revontulista

Ensi vuonna lupaan opetella käyttämään manuaalitarkennusta pilkkopimeissäkin olosuhteissa, vannon raahautuvani edes kotipihaan silloin kun revontulikameroissa näkyy hienoja valoja ja aion vakaasti edelleen keskittyä ihan vain katsomiseen vähintään yhtä paljon kuin kuvaamiseen. Joten jatkossakin ne taianomaiset revontulikuvat löytyvät ihan muualta kuin täältä blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)