29.3.17

Hermot meni

En oikeastaan edes haluaisi kirjoittaa tästä, mutta pikkuhiljaa on kai otettava tämä uusi tilanne tosiasiana, jonka kieltäminen on vain hupsua.

Reilu kuukausi sitten heräsin aamulla, laskin jalat lattialle ja yritin kävellä kahvinkeittimelle. Paino sanalla yritin. Vasemmasta jalasta on siitä aamusta alkaen puuttunut liike ja tunto polvesta alaspäin. Olen käynyt lukuisissa tutkimuksissa. Ultrassa. TT-kuvassa. Magneettikuvauksissa kahdesti. ENMG-tutkimuksessa.


Ja lopputulema tälle kaikelle on tämä: hermot ovat rikki, jalka ei toimi.

Magneettikuvista ei löytynyt selittävää vikaa (hermopinnettä tai kasvaimia), mutta senkin edestä kulumia ja muita muutoksia, jotka olen saanut aikaan kävelemällä aiemmin hermovaurioituneella oikealla jalallani vaikka oikeat lihakset eivät enää olekaan liikkuneet kahteen vuoteen. ENMG, sähköinen hermoratatutkimus, näyttää niin monenlaista vikaa jaloissani, että naurattaisi jos ei melkein itkettäisi.

Syytä ei löydetty muuta kuin saadut syöpähoidot ja niiden viivästyneet sivuvaikutukset. Syöpäklinikalla lääkäri huokaisi monta kertaa syvään, ja sanoi että näitä yllätyksiä nyt voi tulla vielä pitkään. Puhuttiin samalla jo vähän rintasyöpäkontrollienkin aloittamisesta.


Sain selityksen pitkään jatkuneille kivuilleni, helposti uupuville lihaksilleni, varmistuksen jalkojen hermovaurioille ja lisää pontta huoltaa tätä kehoani säännöllisesti. Ja sinisen pyörätuolin, joka on nyt kulkupelini kunnes pääsen taas jaloilleni.Välillä tuntuu, että huijaan itseäni kun hoen tätä, mutta sanonpa silti:

Kyllä mie vielä kävelen. Opinhan sen jo kerran uudelleen.


16 kommenttia:

 1. Voi huoh, huokaisen minäkin. Tsemppiä kuntoon pääsemiseen!

  VastaaPoista
 2. Hyvä hokema! Sulla on upea asenne ja huikean valoisa mielenlaatu. Tsemppiä kuntoutumiseen :)

  VastaaPoista
 3. Sulla on kunnoitettava asenne, mutta varmasti on raskasta, kun jatkuvasti tulee jotain. Paljon tsemppiä jatkoon! Kauniita ajatuksia <3

  VastaaPoista
 4. Kovasti voimia ja tsemppiä! Varmasti kävelet vielä!

  VastaaPoista
 5. Hirmuisesti tsemppiä tulevaan!
  Sulla on mahtava asenne ja sinusta huokuu elämänilo, vaikka välillä elämä potkiikin päähän.

  Kaikkea hyvää sinulle!

  VastaaPoista
 6. Voi ei! Aurinkoisia päiviä, valoa jaksamiseen ja siunausta päivääsi, jokaiseen! Olet selviytyjä ja yhdessä olette upea perhe! Birgitta

  VastaaPoista
 7. Sinä vahva nainen❤️ Aurinkoisia ajatuksia koettelemusten keskelle!

  VastaaPoista
 8. Sinä jos joku kyllä kävelet vielä ♥

  VastaaPoista
 9. Voih.:( Pakko ihailla kuitenkin sun asennetta, mahtava. Tsemppiä ja aurinkoa kevääseesi <3

  VastaaPoista
 10. Voimia! Kyllä kävelet vielä! <3

  VastaaPoista
 11. Oikein rutkasti lämpöisiä, keväisiä ajatuksia koko teidän perheellenne.
  Toivon sydämestäni paranemista sinulle, ja uskonkin siihen, noin reippaat ja muita kohtaan empaattiset nuoret, ahkerat opiskelijaäidit palkitaan aina terveydellä!

  VastaaPoista
 12. resilienssi = selviytymiskykyisyys. Se tarkoittaa henkistä vahvuutta ja joustamiskykyä, vaikeuksien kohtaamista ja niistä selviytymistä sekä kykyä ponnahtaa takaisin vastoinkäymisistä.

  Tuosta sanasta tulee usein sinä Camilla mieleen :).

  VastaaPoista
 13. Tuntuu blogiasi seuranneena kohtuuttomalta nuo sinun vastoinkäymiset :( toivon sinulle ja perheellesi kaikkea hyvää! :) ihailen sun elämänasennetta ja sopeutumiskykyä! :)

  VastaaPoista
 14. Voimia koetuksiin! sinulla on hieno asenne :)

  VastaaPoista
 15. Täällä pitkästä aikaa lukemassa kuulumisiasi ❤️ Voi, kuinka sinua taas koetellaan. Usein, kun ajattelen sinua pohdin, miksi toisille meistä annetaan niin paljon raskaampia taakkoja. Kiitos, että uskallat kertoa avoimesti myös näistä elämän varjoisista hetkistä. Sinun asenteestasi on meillä kaikilla opittavaa. 👍 Mahtavaa lukea pian siitä päivästä, kun taas kävelet!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)