7.5.17

Ensin huolto, sitten huvit


Täälläkin alkaa näkymään tietä lumen ja jään alta, ja kaivoimme ipanan polkupyörän esille talviteloilta. Pitkään harkinnassa oli ostaa tälle kesälle uusi pyörä, mutta päätimme pärjätä tämän apupyörävaiheen vielä tällä, ostetaan uusi sitten kun appareista päästään, ja kouluun saa ajella uudella pyörällä.

Ennen kuin polkupyörän voi viedä tielle, oli syytä tehdä pieni keväthuolto. Pumppasimme renkaat, tarkistimme heijastimien kunnon ja nostimme apupyöriä pykälää ylemmäs. Lisäksi vaihdettiin satula ja ohjaustangon kädensijat, jotka olivat eniten kärsineet pyörän lukuisten omistajien ja käyttövuosien aikana. Vielä olisi syytä nostaa ohjaustankoa ja satulaa vähän, mutta siihen ei meiltä kotoa löytynytkään sopivaa jakoavainta, joten taidamme ulkoiluttaa pyörää sittenkin pikaisesti pyöräkorjaamon kautta, saadaan säädöt kohdalleen. Kypäräkin tarkistettiin ja todettiin sopivaksi ja ehjäksi.Itsekin muistan lapsuudestani nämä pyörän keväthuollot, kun kaiken virallisen huoltoähistelyn jälkeen oli minun vuoroni tehdä osani. Vein pyörän ulos, otin ämpäriin vettä ja tipan tiskiainetta, ja hinkkasin pyörän hohtavaksi. Kyllä kelpasi ajella!Joko teillä avattiin pyöräilykausi?
Sanokaa, että jossain muuallakin on lämpötila nollassa ja satelee hissuksiin lunta..


4 kommenttia:

 1. Kyllä, Suomineidon vyötärölläkin vuoronperään paistanut aurinko ja satanut lunta. Jaksetaan vielä hetki odotella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl se kesä juhannukseen mennessä tulee..tai ainakin lumisade lakkaa! :D

   Poista
 2. No joo, meillä Kuusamossa on vielä lähes metriset hanget ja päivittäin satelee lisää sen, mitä edellisenä päivänä on sulanut. Omat pyörät ovat vielä visusti varastossa, vasta pari päivää sitten lopetimme laskettelukauden.

  Kirjoitit jossain, että voimiasi vievät arjen lisäksi blogiisi lukijoiden syyllistävät tms. kommentit. Kyllä harmittaa kuulla moisesta! Yritä olla välittämättä, meitä lukijoitakin kun on moneen junaan. Haluankin kertoa, että täältä ainakin tulee sinulle ja perheellesi hyviä ja kauniita ajatuksia, toivotuksia kaikesta ilosta ja onnesta, sekä voimia ja jaksamista!

  Itsekin olen luokanope ja tiedän, kuinka rankat ja työllistävät niiden opinnot ovat. Minulla ei ollut opiskeluaikaan perhettä, eikä myöskään terveyshuolia. Siitä huolimatta olin välillä tosi uupunut, stressaantunut ja jaksamisensa äärirajoilla. Nostan näkymätöntä hattuani tosi korkealle sinun kunniaksesi! Selviät kaikesta niin hienosti, olet rohkea ja luova toimissasi, ja mikä tärkeintä: kuvissa näkyy onnellinen ja elämään ja sen kantamiseen luottava lapsi.

  Mukavaa kevättä koko perheellenne! Täällä pohjoisessa lumet saattavat lähteä yhtäkkiä, parissa päivässä. Jospa kohta jo lämpenisi!

  T. Outsa Poron kääntöpiiriltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nämä opiskelutsempit tulivat tarpeeseen. Välillä mietin deadlinesumissa että kaikki muut tuntuvat selviävän näistä hommista käden käänteessä, ja itsellä on kaikki palikat hukassa..

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)