30.5.17

Raparperipiirakka ilman kippotiskiä

Blogissa tulee jaettua kivoja reseptejä. Mutta ihan oikeasti, aina ei ole aikaa, jaksamista tai osaamista tehdä kaikkea ihan itse. Ystävillenikin sanon, että jos tekee mieli laskiaispullaa hetinyt, muttei ole ikinä onnistunut leipomaan pullaa, niin raakapakasteet on hyvä oikoreitti. Kaikki saavat laskiaispullaa, keittiössä ei ole kippotiskiä kattoon asti, äidillä ei ole pinna kireällä ja lapset pääsee osallistumaan niihin kivoimpiin vaiheisiin: pullien voiteluun, raesokerin ripotteluun ja syömiseen.


Joten kyllä, ammattileipurikin saa fuskata. Murotaikinan pitäisi saada tekeytyä jääkaapissa, mutta kun haluan saada piirakkaa nopsaan kahvipöytään, nappaan pakkasesta valmistaikinan, annan sen sulaa vähän ja painelen vuokaan. Eihän siitä yhtä hieno tule, kuin itse tekemällä ja kaulimalla, mutta minkäs teet, jos aika on kortilla ja yllätysvieraat jo kynnyksellä. (Ja vinkkivinkki: sitä murotaikinaa voi tehdä isomman satsin kerralla ja pakastaa piirakan kokoisia annoksia tälläisten tilanteiden varalle!)

Neljä vartta raparperia kuorittuna ja pilkottuna piirakkapohjan päälle.

Purkilliseen kermaviiliä sekoitetaan yksi muna ja sokeria desi tai puolikas ja vaniljasokeria. Ja tämän mahtuu sekoittamaan ihan siinä kermaviilin omassa kipossa. Siitä sitten suoraan piirakan päälle ja piirakka uuniin.

200 astetta, noin 40 minuuttia alatasolla.

Koristeeksi laitoin tällä kertaa mansikoita kun niitä lähikaupasta jo sai, mutta maistuu tämä ilmankin.


Ja kas, vieraiden ehtiessä meille asti, on piirakka valmis, eikä keittiön sotkustakaan tarvitse murehtia. Mutta älkää vaan kertoko konditoriaopettajalleni, häpeäisi varmaan silmät päästään.. ;)

7 kommenttia:

 1. En tiedä mistä blogiisi löysin- mutta aina osaat yhtä nasevasti ja niin mukavasti tätä kirjoittaa. Ihanaa kesän odotusta ja muistahan postailla :)

  Terkuin Kikko from Puuppola

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kohteliaisuudesta, on aina kiva tietää että näitä tekstejä joku ilokseen lukee.

   Hyvää kesää siullekin! :)

   Poista
 2. Näyttää hyvältä :P

  VastaaPoista
 3. Tyhmä kysymys, mutta monelleko tällasesta suunnilleen riittää? Aattelin, et uskaltasko tällainen torvelompikin leivoskelija kokeilla tytön synttäreille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä oo koskaan miettinyt moniko piirakasta söis.. Ehkä kymmenen henkeä jos on muutakin tarjolla?

   Poista
 4. Jos on tosi perso piirakoille, kuten minä ja mieheni, piirakasta ei tahdo riittää vieraille. 😁😁 Senpä takia meillä leivotaan piirakkaa vain pari kertaa vuodessa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)