10.5.17

DIY Tianan mekko ja äidiltä opitut taikasanat

Minun äitini on ihana. Jo silloin kun olin itse pieni, äiti taikoi meille naamiaisasut, synttärikakut ja koulun myyjäisiin mokkapaloja ja pikkupitsoja. Silloinkin kun oli jo ollut pitkän päivän ravintolakeittiön hellan ääressä ja tuli kotiin iltamyöhällä rättiväsyneenä. Pienenä se teki äidistä minun sankarini. Vähän vanhempana ihmettelin, miksi hän viitsi vaivautua, eikö helpommallakin pääsisi. Nyt kun olen itse äiti, taidan ymmärtää.


Pitkän päivän päätteeksi ajoin kangaskauppaan, penkasin palalaareja ja ompelin pitkälle yli puolenyön. Koska lapseni pyysi kauniisti uutta tanssimekkoa tanssiharrastuksen kevätesitykseen. Koska tälläisissä asioissa ei tarvitse sanoa "ei" minkään periaatteen vuoksi. Koska tahdon ilahduttaa lastani. Koska se säihke silmissä ja halaus kiitokseksi on syytä riittävästi.

Ei siitä täydellinen tullut, kasvuvaraakin mitoitin vahingossa ainakin vuodeksi. En silmät ristissä enää silittänytkään sitä, vaikka varmasti olisi kannattanut. Mutta tässä mekossa pystyy tekemään burpee-hyppyjä ja kuperkeikkoja. Se on sisältä pehmeää trikoota, helppo lapsen itse pukea, ja varmasti sata kertaa kestävämpi kuin vastaava marketin lisenssituote.

Tanssiesitys kesti kaksi minuuttia, lapsen hymy koko päivän, mekko todennäköisesti vuosia. Mutta nämä muistot pysyvät vuosikymmeniä.


Pienenä olin varma, että minun äidilläni vaan on enemmän aikaa käytettävissä. Olinhan nähnyt monet kerrat, miten äitini peitteli meidät lapset yöunille, kääri hihansa ja sanoi taikasanat: "Yössä on monta tuntia." 

9 kommenttia:

 1. Sinä oot kyllä ihana äiti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tavallinen äiti, meen sitten jossain muualla siitä missä aita on matalin. :D

   Poista
 2. Pienten äidit ❤ Jostain ihan käsittämättömästä varastosta teille riittää voimia, kärsivällisyyttä ja intoa tehdä noita juttuja!
  Rakkain terveisin & paljon onnea elämääsi tulevaisuudessakin!
  Nyt jo kolmen mummi :)

  VastaaPoista
 3. Onkohan minulla jäänyt joku äitien salaindn kokoontuminen väliin missä noita ylimääräisiä tunteja jaetaan - vaikka haluaisin ( tai edes osaisin ) ei minulla riitä jaksaminen muuhun kuin sänkyyn kaatumiseen illalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enimmäkseen itsekin käytän nykyään yöt nukkumiseen, joskus jaksaa erityisjuttuja varten venyttää nukkumaanmenoaikaa. :)

   Poista
 4. Kaunis ja lämminhenkinen kirjoitus sinulta, ja niin ihana selkeä kiitos omalle äidillesi. Minulla ei ole oman äitini tekemisistä oikein mitään muistoja, koska menetin hänet niin varhain. Omille lapsilleni venyin joskus, mutta vain joskus tuon tapaisiin tekoihin, lapsenlapsilleni en nykyisen sairauteni vuoksi enää jaksa. Mutta heidän ollessaan pienempiä jaksoin paljonkin, ja ne muistot todellakin pysyvät.

  Onnellista äitienpäivän odotusta sekä itse äitienpäivää teille <3

  VastaaPoista
 5. Apua oot kyllä niin ihana ja viitseliäs äiti! Miun äiti ei ollut tuommoinen, mutta en ole minäkään :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)