14.5.17

Vadelma-suklaakakku äitienpäiväksi

Tämä resepti on ollut minulla käytössä jo vuosia ja toimii aina vain. Glorian ruoka & viini -lehdestä alunperin bongattu ohje oli nimeltään "Vadelmainen paholaisenkakku", mutta jotain muutoksia ohjeeseen on päässyt livahtamaan omassa käytössäni. Paistoin kakun 22cm irtopohjavuuassa, ja meidän pieni perheemme syö tämän kokoista kakkua vielä ylihuomennakin.. pienelle porukalle ohjeen voi siis huoletta puolittaa, tai kutsua naapuritkin kahville!


Pohja

100 g tummaa suklaata 
4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
4 dl sokeria
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa
200 g ranskankermaa
1 dl rypsiöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
2 dl kuumaa
vettä

Rouhi suklaa pieneksi, ja sekoita suklaa ja kuivat aineet kulhossa. Lisää kananmunat, ranskankerma, öljy ja viinietikka. Sekoita tasaiseksi. Lisää kiehuvan kuuma vesi ja sekoita. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista uunin keskitasossa 175 asteessa noin tunti ja 10minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä vuuassa, älä kumoa. Laita kuitenkin foliota ympärille, ettei kakun kosteus karkaa.

Tässä kakkupohjassa on vaikea epäonnistua, mitään ei tarvitse vatkata juuri sopivaksi vaahdoksi, ja suklaakin sulaa kuuman veden vaikutuksesta taikinaan.


Täyte

4dl vispikermaa
250g mascarponejuustoa
400g vadelmia 
(1dl hyytelösokeria)
sokeria maun mukaan

Jos käytössäsi on vain  ulkolaisia pakastevadelmia kuten itselläni, kiehauta vadelmat kattilassa ja sekoita joukkoon desi hyytelösokeria. Anna jäähtyä ja sekoittele välillä. Vatkaa kerma vaahdoksi, ja sekoita joukkoon vadelmat ja mascarponejuusto. Tarkista maku ja lisää sokeria jos siltä tuntuu.


Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan, ja tasaa päällimmäisestä kerroksesta vähän hattua pois. Jos pohja on paistunut mehukkaaksi, se ei kaipaa kostuttamista. Täytä kakku vadelma-mascarponevaahdolla. Kääri kakun ympärille kelmua ja laita yön yli jääkaappiin. 
(Jos kakku on hoppu saada samana päivänä tarjolle, voit kostuttaa kakkua vähän maidolla. Päällimmäinen kerros voi kaivata sitä vaikka saisikin mehustua yön yli.)

Päälle voikin kasata sitten koristeeksi rennolla kädellä vähän mitä tahansa. Tämä kakku sopii täydellisesti pienten koristeltavaksi, enemmän on enemmän ja vähän sinnepäin näyttää parhaimmalta! Tämän kakun päällä on marjoja, marenkimuruja ja sitruunamelissaa. Marjojen alle sipaisin vähän täytettä, että pysyvät paremmin. 


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)

Muuta blogissa:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...