15.10.17

Vikakönkään esteetön luontopolku


Olemme käyneet Rovaniemen esteettömiksi merkittyjä luontopolkuja läpi vuoden mittaan, mutta kovin harvoin olen kulkenut kameran kanssa. Nyt sain vihdoin päivitettyä kameran sellaiseksi, että pystyn sitä kuljettamaan mukana, joten kuvia reissuista kertyy taas.

Nämä tämänkertaiset kuvat ovat Vikakönkään esteettömältä reitiltä.
Reitti sijaitsee Napapiirin retkeilyalueella, reilun 20 kilometrin päässä Rovaniemen keskustassa.


Ruskaretkestähän viimeviikkoinen reissumme ei oikein enää mennyt, kun iso osa lehtipuista on jo tiputellut lehtensä, ja odottelemme ensilunta piakkoin. Päiväkin oli harmaamman puoleinen, mutta seuraksi saimme siskoni ja pikkuisen siskonpoikaseni, ja se teki reissusta tavallista ihanamman!


Reitin parkkipaikka ihan Sodankyläntien varressa, ja siitä pääsee reitille turhia ponnistelematta.  Ihan ensimmäiseksi vastassa on kaunis riippusilta, ystävyyden silta, jolta pääsee ihailemaan kuohuvaa koskea. Riippusillalle pääsee ihan pyörätuolillakin, vaikka varsinainen esteetön reitti ei sitä kautta kuljekaan.


Itse reitti on todella lyhyt, alle neljäsataa metriä kosken kylkeä pitkin nuotiopaikalle, ja samaa reittiä takaisin. Vaihtoehtoina kulkemiselle on tiivis hiekkatie pitkoksien vieressä, tai leveät pitkospuut.

Pitkospuista pitää kyllä rehellisyyden nimissä sanoa, että ne ovat nähneet parempiakin päiviä. Ei mitään mistä en olisi selvinnyt, mutta huolimattomasti rullaillessa olisi useammassakin kohdassa jäänyt ikävästi jumiin.


Reitin päässä on kiva kolmen laavun ympäröimä tulistelupaikka. Tulistelupaikalle pääsee suoraan autollakin, eli jos hakusessa on helposti saavutettava paikka makkaran kärventämiselle näteissä maisemissa, tämä on sellainen. 


Tänne tullaan toistekin kun kaivataan pikaista reissua ja leppoisaa tulistelua. Luontoliikunnasta tämä taasen ei käy, eli kun kaipaamme metsässä liikkumista ja pidempää reittiä, niin suuntaamme Vaatunkikönkään esteettömälle reitilleKiinnostavatko nämä luontopolkutestaukset?

5 kommenttia:

 1. Onpa kiva, että sielläpäin löytyy noita esteettömiä luontopolkujakin :) Tuollaiset leveämmät pitkospuut on kyllä muutenkin hyvät, eilen juuri taapero humahti suohon kapeilta puilta :D Täytyykin etsiskellä uusia paikkoja lähiseuduilta!

  VastaaPoista
 2. Hienon näköinen paikka!

  Saisinko esittää postaustoiveen, joka ei liity tähän luontopolkuaiheeseen mitenkään:
  Olet julkaissut instagrammissa kivoja kuvia ja videoita sinun ja Tirpan luonnontiedeprojekteista. Haluaisitko kertoa niistä lisää, kuten miten pääsitte alkuun ja mitä aiheita olette opetelleet ja miten. Tai vinkata aiheeseen liittyviä nettisivuja, kirjoja, lasten tiedepakkauksia tms.

  Uskon, että oma tyttöni tykkäisi tiedejutuista myös. Minulla on insinöörinä ihan hyvät tiedot fysiikasta ja kemiasta, mutta siitä väliltä jotenkin puuttuu kaikki keinot, että miten teoria tuodaan lapselle ymmärrettävään muotoon.

  Ymmärrän kyllä, jos et ehdi koulun ja lapsen ja kaiken keskellä! Mukavaa syksyä teidän perheelle!
  t. Saija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Voin paneutua tähän pidemmältikin, mutta vikkaan sinut LUMA-keskusten materiaalien suuntaan ihan ensin. Arjen ihmeitä -vihkonen on kiva napakka setti simppeleitä kokeita kotoa löytyvillä tarvikkeilla. Ipanoiden koodausjuttuja taas Pulmaariossa. :)

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä! Tuolta LUMAstahan löytyy vaikka mitä!
   t. Saija

   Poista
 3. Minä käyn näin unettomana jatkuvasti katselemassa teidän kuvianne sekä videoitanne; päätin just, että asennan instagramin, jotta on helpompaa seurata sekä kommentoida kirjoituksiasi!

  Ihanaa syksyn jatkoa teille! <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)