6.12.17

Juhlamekot Suomi100-juhlaan

Tuli taas aika tehdä tanssiharrastuksen esitykseen asut. Toiveena oli juhlavat vaatteet esiintyjille ja juhlan teemana mikäs muukaan kuin rakkaan kotimaamme satavuotissynttärit. 


Kävin lainaamassa kirjastosta Mekkotehtaan kaavakirjan ja tein neidin toiveiden mukaisen mekon ja essun. Mekon malli on Maret ja essun kaavan muokkasin jonkun muun mekkomallin kiinteästä essuosasta. 

Eurokankaassa oli sopivasti Black Friday alennukset, joten mekon tarvikkeille jäi hintaa n. 20 euroa nappeineen päivineen. Kankaan valinnasta olin melko yllättynyt, sillä olin valmistautunut torppaamaan glitteritylliehdotukset (eivät passaa valittuun kaavaan, tiedätte etten muuten kaihda glitteriä enkä tylliä!) mutta neiti melko määrätietoisesti valitsi tämän vähän elastaania sisältävän puuvillasatiinin lipun sinisenä. En olisi itse osannut paremmin valita! Vuoreksi ja alushameeksi ostin halvinta ja ohuinta valkeaa puuvillaa.

Mallia en tapojeni vastaisesti juurikaan muutellut. Olkaröyhelöt valitsin tuplana, tere jäi pois vyötäröltä ja helmaan kaavoitin ihan vahingossa ylimääräiset 15cm, kun unohdin lyhentää helmapalaa röyhelön verran. Ainut kaavasta poikkeava lisäys oli alushamekerros röyhelöineen. Ja tosiaan essu on tuollainen vanhanaikainen pitsiessu, ihan irrallisena. 


Samassa hulluuspuuskassa ompelin neidin parhaalle ystävällekin esitykseen mekon. Malliksi valikoitui Karoliina samasta Mekkotehtaan kirjasta. Olkaröyhelöiden reunaan ompelin hennon valkoisen pitsin ja helma ommeltiin pussimalliseksi ihan ohjeen mukaisesti. Tyttöjen mielestä tämä helmamalli oli kissankellon mallinen, ja se kuulostaakin paljon kauniimmalta nimeltä tälle nätille helmalle.

Kuminauharypytys mekon yläosassa hirvitti etukäteen. Paljon. Loppupelissä siitäkin tuli ihan mukiinmenevän näköinen, ja ennen kaikkea mukava käyttäjänsä ylle.


Tirppa toimi mallina molemmille mekoille viime viikolla, kun yhtenä ainoana päivänä olimme kotona sen (melkein) valoisan tunnin aikana ja keli oli plussan puolella. Hämärässä viidessä minuutissa napsitut kuvat eivät ole hirveän edukseen, mutta tätä on bloggaaminen Lapissa. Minun taidoillani kaamos on mahdoton kuvausolosuhde.


Juhlassa pienet tanssijat mekoissaan olivat niiiiin onnellisen oloisia. Itsestäni taas tuntui hyvältä kunnioittaa tilaisuuden luonnetta tekemällä käsin ihan oikeat tanssimekot.

Kankaiden rippeistä sai myös vauvanukke oman Maret-mekkosensa, ja pääsipä mukaan juhlaankin yleisön joukkoon. Minnepä tuo nukke ei kulkisi mukana, jouluna sekin täyttää jo kuusi vuotta!


Näiden kuvien myötä toivotan kaikille hyvää itsenäisyyspäivää 
ja synttärionnea 100-vuotiaalle Suomelle!

1 kommentti:

  1. Hienot mekot ja tytöt (+nukke)! Ihanaa, kun ompelet <3
    Minäkin kävin black friday -ostoksilla. Täytyisi hurauttaa kaksi morsiusneidon pukua. Voit varmaan kuvitella, millainen unelmatehtävä ompelevalle tyttölasten äidille! Mutta mistä ihmeestä aika siihen urakkaan? Vauvavuosi on onneksi kohta lopuillaan. Ehkä joskus omatkin lapseni kasvavat kuusivuotiaiksi ja tälläkin äidillä jää joskus aikaa ompelemiseen...

    Luovuuden iloa ja rauhallista joulua Lappiin!

    - Kukka

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)