18.2.18

DIY - Vaianan asu


Päivät pitkiä, vuodet lyhyitä. Tätä syntymäpäiväperinnettä jatkaessa huokailin taas syvään. Paitsi tuskastumisesta omiin rajallisiin keinoihini, huokailin myös haikeana siitä, että olemme jälleen yhtä asua lähempänä sitä syntymäpäivää, kun näitä asuja ei enää haluta eikä pyydetä. Tänä vuonna Disneyprinsessa ("Ei prinsessa, vaan päällikön tytär!")  Vaianan synttärit valikoituivat taas teemaksi heti, kun edelliset synttärit oli saatu juhlittua. Ja vielä tänä vuonna sain lunastaa lupaukseni siitä, että äiti ompelee niin kauan kuin tytär tahtoo asuja pitää. 


Asu koostuu hameesta, topista, kukkapannasta ja kaulakorusta.Kaulakorussa on paikallisen askarteluliikkeen alennuskorista napattua Cernit massaa, kotoa löytyneitä nyörejä ja edellisen vuoden synttäreiden käsikoruaskartelusta jääneitä helmiä. Hopeisella Sharpie-tussilla värittelin riipusta vielä paiston jälkeen.

Toppihan Vaianan asussa on hyyyvin pieni, ja sen mallinen, ettei se pysy seitsemänvuotiaan yllä. Tein siis kompromissin tuon topin kanssa, ja tein trikoosta tuollaisen off shoulders-tyyppisen röyhelöyläosan. Kun helmiä eikä paljetteja saanut Rovaniemeltä, niiden virkaa toimittaa tuo pampulareunainen pitsi. Kirjontoja en alkanut toppiin tekemään, vaan tein kirjontoja esittävät kuviot kangastussilla.


Hiuksiin olisi ollut ihana ostaa joku oikea seppele, mutta budjetti- ja käytännöllisyyssyistä yhdistelimme kahta eri olemassaolevaa hiushärpäkettä seppeleen asiaa ajamaan.Hame on tämän asun ehdottomasti vaikein pala. Elokuvan mukainen hame on kaislahame, lantiolle solmittu vyö ja kookoksen lehdistä tehty kaksinkertainen kangas. Ei siis kovin toteuttamiskelpoinen. Eurokankaan alelaareista löysimme verhokankaan, joka hapsutettuna muistuttaa kaislahametta, kookoskankaaksi nappasin vohvelikangasta, ja huivi toimii kiinteänä vyötärökaitaleena, joka kätkee sisäänsä tukevan kuminauhan ja kaikkien muiden kankaiden yläreunat. Eli ihoa vasten on vain pehmeää trikoota. Kuviot hameeseen on tehty villalangoilla pujottelemalla ja keltaiset kukat ihan vain suoralla ompeleella päälle aplikoiden.

Sellainen siitä siis tuli, noin kahdeksan tuntia yhteensä puuhastelua. Työläin asu tähän asti, mutta lapsen riemu valmiista vaatteesta on käsin kosketeltavaa. Sanoisin siis hyvin käytetyksi kahdeksaksi tunniksi.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)