20.6.18

Kesähattu Mehukekkerit-kaavalla

Voihan kesähatut. Meillä asuu tuollainen migreenioireileva seitsemänvuotias, jota ei missään olosuhteissa saa päästää kesällä ulos ilman hattua. Se samainen seitsemänvuotias on myös huithapeli, ja aina lähdön hetkellä "kaikki kivat hatut" on hukassa. Niinpä hattuja pitää olla monta, ja mieluummin niitä kivoja.

Mehukekkerit Veera laittoi omassa blogissaan ilmaiseksi jakoon lierihatun kaavan ja näppärän ompeluohjeen, ja se hattu mielessäni tinkasin hyvään hintaan Kouvolan Eurokankaan somistepalan Täkki-puuvillaa. Pala on kaksimetrinen ja tähän hattuun kului alle puoli metriä, että jotakin muutakin siitä vielä saa, mutta nyt se hattu:
Tein hatun ohjeen 3-7-vuotiaiden koossa, pienin muutoksin. Meidän yksilöön laitoin takakolmion reunaan kuminauhan, että hattu pysyisi neidin kapoisessa päässä paremmin, ja lapsen pyynnöstä koristerusetin ohimolle. Seuraavaan hattuun samalla kaavalla pidennän hatun kolmioita alareunasta sentin tai pari, lähinnä koska neiti tykkää hatuista, jotka istuvat vähän syvemmälle päähän. Lieriin tein useamman tikkauksen jäykistämään sitä.

Jos siis on tarvetta helpolle ja nopealle hattuompelukselle, voin hyvin suositella tuota kaavaa. Hyvän ohjeen tunnistaa siitäkin, että valmista työtä voi ihailla myös sisäpuolelta. Minkään asian kanssa ei tarvinut pähkäillä, enkä purkanut senttiäkään ommelta missään vaiheessa.
Oletteko te osallistuneet #mehukekkeritkässävuosi projekteihin? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)