6.6.18

Koulutarvikkeet: Penaali

Syksyllä meillä on pieni koululainen. Ekaluokkalainen, hurja ja ihana ajatus! Mutta onneksi tässä on koko kesä aikaa valmistautua henkisesti.

Kesä on aikaa myös haalia tarvittavat koulukamppeet. Pienellähän sitä onneksi pärjää, omalla listallani on reppu, penaali, kulmalukkokansio, sisäkengät ja jumppapussi. Repun ja kansion ostin ihan kaupasta, ja repun valintakriteereineen ajattelin esitellä teille myöhemmin.

Penaalin ompelin tänään Tirpan valitsemista kankaista ja vetoketjuista:


Eurokankaassa myydään ihania korkkikankaita, osassa on seassa glitteriä ja tässä Tirpan valitsemassa on seassa värillisiä korkkihippuja, joista itselleni tulee mieleen värikynien teroittaminen. Vetoketjut ja vuorikangas piti tietenkin valita uuden repun väreihin sopiviksi, ja onneksi kangaskaupan myyjät osaavat auttaa myös pieniä shoppailijoita. Minä lähinnä maksoin ostokset.


Penaali vaikutti ensin maailman helpoimmalta ompelukselta, mutta osoittautui melkoiseksi aivopähkinäksi ompelujärjestyksen suhteen. Halusin ommella penaalin vuoritettuna ja täysin pussiin niin, ettei saumoja jää näkyviin edes sisäpuolella.

Korkkikangas ei ommeltaessa juuri eronnut muusta paksusta kankaasta. Hoito-ohjeessa mainitaan, että pesuksi käy vain pyyhkäisy nihkeällä, joten saa nähdä miten tämä kestää vauhdikkaan koululaisen matkassa.


Lopputuloksena on penaali, jossa on kaksi suurta taskua. Toinen aukeaa kyljestä ja toinen yläreunasta. Molemmilla on oma sisäpussinsa vuorikankaasta, eli tavarat eivät pääse penaalissa häviämään mihinkään lokosiin.


Tirppis tuntui olevan tyytyväinen uuteen penaaliinsa, ja varsinkin siihen, että se "sattumalta" mahtui repun penaalille tarkoitettuun taskuun. Jospa tässä kesän aikana löytyisi vielä inspiraatiota ommella jumppapussi settiin sopivaksi, niin se olisi sitten vain koululiikuntavarusteille, eikä lähtisi aamulla vahingossa balettikamppeet matkaan.


Onko teillä malttamattomana koulun alkua odottavia ekaluokkalaisia?

2 kommenttia:

 1. Onpa kivoja nuo korkkikankaat! Pitäisi varmaan itsekin kokeilla. :)
  Meilläkin koulun alkua odotellaan innolla ja jännityksellä (äiti ehkä enemmän jännityksellä ja ristiriitaisin tuntein). Yhtä aikaa ihanaa ja hurjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äidille tämä muutos on varmaan aina raisumpi kuin noille mukeloille. Jään kaipaamaan mahdollisuutta vaihtaa pari sanaa päivittäin ryhmän aikuisen kanssa. Jatkossa pitää aina erikseen ottaa yhteyttä jos jotakin asiaa on..

   Poista

Kiitos kommentistasi. ♥

(Yli 2 viikkoa vanhoihin postauksiin tulevat kommentit menevät valvonnan kautta, joten ethän ihmettele, jos kommenttisi ei tule heti näkyviin)